Afla cand vine SFARSITUL LUMII! Predictia maya privind anul 2012 a fost demontata


O serie de calendare care ajung pana dupa anul 4.000 au fost gasite pe stele din piatra din imperiul Maya, in Mexic si Guatemala. Aceste informatii contrazic predictiile aceleasi civilizatii.

"Lumea de astazi are o viziune apocaliptica mostenita de la religia iudeo-crestina. Mayasii nu o aveau, pentru ei nu exista sfarsitul lumii, ei aveau un sistem de numarare infinit al anilor. Putem sa dormim linistiti, ei evoca date aflata la mai multe mii de ani in fata noastra", a explicat intr-o conferinta de presa Erik Velasquez, istoric si expert in descifrarea textelor maya.

Una dintre predictiile maya spunea ca sfarsitul lumii ar veni in anul 2012, fiind realizat si un film pe aceasta tema, inspirat dintr-un bestseller vandut in 10 milioane de exemplare al scriitorului american Steve Alten.

Mayasii au gravat in piatra calendare uriase pentru a marca datele importante din trecutul si viitorul lor. O singura piatra de la Tortuguero, in statul mexican Tabasco, evoca sfarsitul lumii in anul 2012.

Istoricii sustin, insa, ca este vorba numai despre sfarsitul unui ciclu si inceputul unei a 14-a perioade a calendarului.

"Acel text semnifica doar incheierea celui de-al 13-lea «baak t'uunes» (ciclu), dar acest lucru nu inseamna deloc sfarsitul sistemului de numarare din calendarul maya, care este infinit, chiar daca este divizat in segmente. Un nou ciclu va incepe, asta e tot", a declarat Velasquez.

Comentarii Facebook