ADMITERE LA FACULTATE - MODIFICARI: Nu mai sunt luate in considerare mediile din liceu


Admiterea la facultate se schimba radical, fiind eliminat accesul pe baza mediilor din anii de liceu.

Admiterea la facultate se va face doar in urma unor probe sustinute oral sau scris si a notelor sau mediilor de la bacalaureat si nu pe baza mediilor din anii de liceu, pentru a fi eliminata subiectivitatea data de faptul ca unele licee sunt mai exigente ca altele.

"Incurajam reintroducerea unor probe scrise sau orale la admitere in universitate. De asemenea, intrucat a existat un bacalaureat riguros, iar in acest an dorim unul la fel, universitatile se pot baza pe notele de la acest examen. Ordinul interzice folosirea mediilor din timpul anilor de studiu drept criteriu de admitere, pentru ca exista diferente mari de notare de la un liceu la altul. De exemplu, un 10 la un anumit liceu poate insemna doar 8 la altul", a spus ministrul Educatiei, Catalin Baba.

Ministrul a mai precizat ca la unele licee este greu sa obtii media 9,5, iar la altele mult mai usor.

"Trebuie sa recunoastem ca exista aceasta diferenta, de aceea interzicem folosirea la admitere a mediilor din timpul anilor de studiu. Ne bazam pe un bacalaureat corect, a carui notare este identica in toate unitatile de invatamant", a precizat Catalin Baba.

Ordinul de ministru a fost publicat in 13 martie si se va aplica din anul universitar 2012 - 2013.

 

Vezi AICI ordinul.

Comentarii Facebook