Accidentul de la Tuzla, cea mai mare catastrofa aviatica din ultimii 10 ani. 4 MIG -uri de la Campia Turzii s-au mai prabusit in ultimii ani


Accidentul de la Tuzla este cea mai mare catastrofa aviatica din istoria recenta a Romaniei. Pana acum, cele mai grave accidente din ultimii 10 ani s-au produs la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

In 22 noiembrie 2006, o aeronava MIG 21 Lancer, apartinand Bazei 71 Aeriana din Campia Turzii, s-a prabusit in localitatea aradeana Beliu.

Pe 26 august 2004, doua avioane de vanatoare MIG 21 Lancer, de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, s-au lovit in zbor in timp ce efectuau un exercitiu aerian de interceptare. Aparatele au cazut pe raza judetului Mures: unul in comuna Cristesti, iar un altul in gospodaria unui taran din Feldioara. Pilotii s-au catapultat, dar 3 persoane de la sol au fost ranite.

In 25 septembrie 2003, un alt MIG 21 Lancer, tot de la Baza 71 Aeriana Campa Turzii, s-a prabusit pe raza satului clujean Viisoara. Pilotul a murit si avionul a fost distrus.

In 21 februarie 2002, un avion de lupta MIG 21 Lancer, de la Baza Aeriana 86 Fetesti, s-a prabusit intr-un lac piscicol din apropierea municipiului Calarasi. Pilotul si-a pierdut viata.

Comentarii Facebook