Absurd! Sarbatoarea Sfantului Valetin, interzisa in Arabia Saudita

Politia religioasa din Arabia Saudita a lansat o campanie prin care interzice vanzarea cutiilor cu ciocolata, a ursuletilor de plus si a altor cadouri specifice sarbatorii indragostitilor, Valentine's day.

Membrii "Muttawa", politia religioasa din statul arab, patruleaza pe strazi si ii supravegheaza pe comercianti. Cei care incalca restrictiile si vad cadouri pentru indragostiti sunt aspru sanctionati.

 

In Arabia Saudita sunt interzise si alte sarbatori specifice Occidentului, precum Ziua Mamei, organizarea de petreceri cu ocazia zilelor de nastere, dar si alte sarbatori musulmane, ce sunt considerate "inovatii religioase", anunta site -ul Antena3.ro.

Tinerii sauditi nu isi fac insa mari probleme, deoarece comercializarea cadourilor pentru indragostiti este "la liber" in restul anului, asa ca multi si-au facut cumparaturile din timp pentru Ziua de Sfantul Valentin.

 

Nu toate statele arabe impun astfel de restrictii. Spre exemplu in Egipt, la Cairo, sau la Dubai magazinele si restaurantele organizeaza petreceri prin care sarbatoresc ziua indragostitilor sau Valentine's Day.

Comentarii Facebook