A spart codul Google, crezând că e o probă de angajare. Google a intrat în PANICĂ

 

Un matematician american le-a dat dureri de cap celor de la Google, după ce a spart codul sursă, crezând că este supus unei probe de angajare. 

 

Hey Larry/Sergey”, a scris matematicianul după ce a spart codurile de email ale fondatorilor Google. Compania a modificat codurile în 48 de ore.

 

Matematicianul a primit un email de la un recruiter de la Google și s-a gândit ca este testat, așa că a trecut la treabă și a decriptat codul. ”Este evident că eşti pasionat de Linux şi de programare. Vreau să ştiu dacă eşti deschis unei colaborări discrete cu Google”, a spus Zachary Harris, conform revistei Wired. 

 

Harris a crezut inițial că este o păcăleală, dar, după ce a examinat informaţiile din codul e-mailului, a observat ceva ciudat: Google folosea o cheie de criptare care autentifică expeditorul foarte vulnerabilă, astfel că oricine ar fi reuşit să decodifice codul ar fi putut trimite e-mailuri în numele Google şi chiar a fondatorilor săi Sergey Brin şi Larry Page, scrie Evz.ro.

 

Cheile criptate DKIM (DomainKeys Identified Mail) au o dimensiune de 1024 de biti, în timp ce mesajul trimis de Google avea o cheie de 512 biti, foarte ușor descifrabilă.

 

Harris a presupus că este un test de angajare, dar Google era în realitate neglijent. 

 

MESAJUL lui Harris a fost: 

Hey Larry/Sergey

Iată o idee interesantă care e încă în stadiu embrionar

http://www.everythingwiki.net/index.php/What_Zach_wants_regarding_wiki_technology

sau dacă linkul de mai sus nu merge, încearcă-l pe următorul

http://everythingwiki.sytes.net/index.php/What_Zach_wants_regarding_wiki_technology.

Cred că ar trebui să ne interesăm dacă Google poate colabora în vreun fel cu tipul ăsta,

Sergey/Larry”.

 

Harris nu a fost felicitat, dar Google a schimbat cheia criptată la 2.048 de biti.

Comentarii Facebook