A sarit de la 11 metri inaltime intr-un bazin de 30 de cm ! VIDEO

Saritorul a intrat in Cartea Recordurilor pentru a treisprezecea oara.

 

El a declarat ca secretul sariturilor sale este pe langa antrenamentul intens si tehnica speciala. Apa este la o temperatura aproape de cea a inghetului, pentru a atenua impactul . Niste covorase cu spuma sunt asezate sub bazin. El aterizeaza pe burta in apa de 30 de centimetri improscand cea mai mare parte din apa in afara bazinului.

 

Norvegianul Darren Taylor, poreclit "Professor Splash" (Profesorul stropitor) , a stabilit un record mondial prin saritura de la 11 metri in bazinul de copii cu apa de 30 de cm.

 

In cei 25 de ani de cand a inceput activitatea de sarituri de la mare inaltime el a mai obtinut alte 12 recorduri mondiale.

 

"Partea de jos a bazinului gonflabil nu trebuie să fie umflata, pentru ca asta ar incalca regulile Guiness. Imi place ca apa sa fie aproape inghetata, in acest fel e mai densa si ajuta la incetinirea caderii. Trebuie tinut cont de vant, de temperatura, de momentul zilei si sa fii foarte calm.  Cu tehnica mea unica, pot stabili un record mondial cu fiecare saritura, insa acestea devin din ce in ce mai grele", a declarat "Professor Splash".

Comentarii Facebook