Duminica 17 Octombrie

A fost descoperită tehnologia care diagnostichează Alzheimer-ul cu 6 ani înaintea simptomelor

 

O nouă tehnologie a fost dezvoltată de curând, capabilă să diagnosticheze suferinzii de Alzheimer cu 6 ani înaintea apariției primelor simptome, tehnologie ce a câștigat premiul pentru inovare la festivalul South by Southwest (SXSW).

Este un test cognitiv vizual efectuat cu ajutorul unui computer care ajută la diagnosticarea bolii Alzheimer cu 6 ani înainte ca primele simptome să îşi facă apariţia. Astăzi, putem diagnostica Alzheimer-ul doar după ce simptomele se manifestă, adică la ani buni după ce s-au produs daune nereparabile”, a declarat Elli Kaplan, CEO Neurotrack.

Iniţial, primii utilizatori ai Neurotrack vor fi producătorii de farmaceutice, cu scopul de a dezvolta medicamente ce ajută în prevenirea sau încetinirea evoluţiei bolii. Cu timpul, dispozitivul va ajunge la medici, în spitale şi poate chiar ca aplicaţie pe telefon sau tabletă.

Dispozitivul vine în două versiuni: una care foloseşte o cameră cu infraroşu şi o alta care este dotată cu un mouse. În ambele variante, rolul pacientului este acela de a compara imaginile care apar pentru un timp scurt pe ecran.

Monitorizând modul în care o persoană îşi mişcă ochii şi observând cum aceasta vede imaginile vechi şi cele noi, putem detecta perturbările de la nivelul hipocampului. Fiecare om are o preferinţă instinctivă faţă de noutate, iar noi testăm acest fenomen”, a explicat Kaplan.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook