A apărut o nouă metodă de înșelăciune pe internet: Acum, cumpărătorul înșeală vânzătorul



Polițiștii din Arad s-au confruntat cu un caz inedit de înșelăciune online, însă de această dată infractorul este cumpărătonul, nu vânzătorul.

Un tânăr din Bihor a comandat online, de pe un site de specialitate, un iPhone 5, de la o firmă din Iași, cerând ca livrarea sp fie făcută la Arad, pe numele altei persoane.

Politistii aradeni au inregistrat un caz de inselaciune printr-o metoda inedita, in care cel care comite infractiunea este cumparatorul unui produs comandat online, nu vanzatorul.

Este vorba de un tanar de 25 de ani, din Bihor, care si-a comandat un telefon foarte scump (iPhone 5) de la o firma din Iasi, cerand ca livrarea sa se faca la Arad, pe numele unei alte persoane.

“In momentul in care a primit pachetul, tanarul a solicitat sa verifice continutul si, profitand de neatentia curierului, a inlocuit telefonul original, in valoare de 4.000 lei, cu o replica mult mai ieftina”, a declarat Camelia Tuduce, purtator de cuvant Politia Arad, potrivit PRO TV.

După ce a efectuat această manevră, cumpărătorul i-a spus curierului că refuză coletul pentru că nu conține ceea ce a comandat. În momentul confuziei create, tânărul a fugit, iar curierul a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor.

Infractorul a fost prins însă după câteva ore de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

Comentarii Facebook