5 obiceiuri greşite care îţi fac bine


Obiceiurile zilnice ne pot da peste cap organismul sau, dimpotrivă, să ne păstreze în formă maximă.

Câteva studii au dat peste cap vechile credinţe potrivit cărora unele obiceiuri sunt nesănătoase dar în realitate ne fac bine, potrivit sfatulparintilor.ro

1. Bei cafea în loc de apă - potrivit cercetătorilor de la Universitatea Vanderbilt din Nashville, cafeaua ajută la circulaţia sângelui în celulele creierului şi în muşchi şi nu poate fi vorba de un efect de deshidratare atâta timp cât organismul absoarbe axect aceaşi cantitate de lichid, fie că e vorba de apă, ceai sau cafea, spun cercetătorii de la Universitatea din Nebraska.

2. Amâni treburile de făcut - un sondaj realizat la Universitatea din Calgary, Canda, arată că aproximativ 75% dintre persoane amână câteodată sarcinile programate în agendă, iar potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Medicină din Hamburg, aceasta face bine pentru sănătate. Specialiştii germani recomandă pauzele de scurtă durată cu o frecvenţă mai mare în locul unei pauze prelungite, în care să te joci, să citeşti sau să trimiţi un mail haios, pentru că ajută corpul să se destreseze şi previne apariţia durerilor de orice fel.

3. Nu faci curăţenie după masă - exagerarea cu prafurile de curăţat antibacteriene îţi pot face mai mult rău decât bine. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan sunt de părere că uciderea unor germeni le dă posibilitatea altora mai puternici să se dezvolte. Pentru a menţine curăţenia e suficient să foloseşti detergent de vase obişnuit şi să cureţi regulat suprafeţele, iar după ce găteşti spală vasele şi ustensile cu detergent de vase şi apă fiartă.

4. Trimiţi SMS-uri - studii realizate de Universitatea Linda Loma din California arată că socializarea, chiar şi prin trimiterea de SMS-uri, ajută la păstrarea bunei dispoziţii şi la reducerea riscului de a intra în depresie. Socializarea, sub toate formele ei, duce la sporirea producţiei de serotonină şi dopamină, hormoni antidepresivi.

5. Mănânci dulciuri la micul dejun - cercetătorii de la Virginia Commonwealth University combat această teorie pe care se bazează, aparent, o bună sănătate. Ei au demonstrat cp persoanele care servesc la sfârşitul micului dejun câte o gogoaşă sau un croissant ori o prăjiturică, slăbesc de trei ori mai mult decât cei care sunt loiali cerealelor intregrale neîndulcite şi atât. Dacă micul dejun se încheie cu ceva dulce, creierul produce mai multă serotonină care taie senzaţia de foame, reduce la jumătate pofta de a consuma carbohidraţi şi sporeşte viteza de ardere a caloriilor cu 25%, explică dr. Daniela Jacubowicz, coordonatorul studiului.







Comentarii Facebook