2013, anul smartphone-urilor. Peste un miliard de unități vândute în acest an


Smartphone-urile ocupă un procent tot mai mare în piața telecomunicațiilor, astfel că în cel de-al treilea trimestru al anului 2013, producătorii de telefoane mobile inteligente a atins un record de 250 de milioane de unități vândute, iar IDC afirmă că până la finele anului se va depăși pragul de un miliard de unități vândute într-un singur an.

Conform estimărilor IDC, făcute cu doar o lună înainte de încheierea acestui an, vânzările totale de smartphone-uri vor atinge cifra de 1,01 miliarde de unităţi. Zona Asia/Pacific va reprezenta mai bine de jumătate din acest număr impresionat, aceasta fiind urmată de Europa, America de Nord, America Latină şi Africa împreună cu Orientul Mijlociu, informează go4it.ro.

Potrivit IDC, trecerea pragului de un miliard de smartphone-uri vândute, marchează o creștere a vânzărilor cu 39%, față de cele 10 procente din 2012.

 



Studiile arată că în viitorul apropiat creșterea va încetini, în 2017 urmând să se ajungă la 1,7 miliarde de unități vândute în decursul unui an.

Unul dintre cei mai importanți factori care au cauzat aceată explozie a vânzărilor de smartphone-uri o reprezintă scăderea prețului, anunță IDC.

Comentarii Facebook