11 pasi pentru ați organiza corect șifonierul


Când începi să strângi haine și pantofi, dar nu mai arunci nimic, atunci inevitabil o sa ajungi în situația în care nu o sa mai poți închide șifonierul cum trebuie.

Iată 11 pași simpli pentru a avea un șifonie cât mai organizat:

1. Simplifica-ti garderoba

Ia la mana fiecare obiect de imbracaminte si vezi ce porti cel mai des, mai rar sau deloc. Arunca sau doneaza hainele pe care nu le-ai mai purtat de doi ani (oricum n-ai sa le mai porti niciodata) si pe cele care nu-ti mai vin. Daca o haina e decolorata, foarte uzata, rupta tare, arunc-o.

2. Hotaraste ce pui la pastrare

Ghideaza-te dupa sezon si frecventa purtarii si decide ce pastrezi in sifonier si ce pui la pastrare in cutii, debarale, lazi, etc.

3. Aranjeaza hainele de pe umerase dupa culoare si categorie

De exemplu, bluzele pot fi aranjate mai intai in functie de lungimea manecii si apoi de culoare. Tinand la un loc imbracamintea din aceeasi categorie, optiunuile pentru o anume tinuta sunt clare de cand deschizi sifonierul si nu mai pierzi vremea dimineata cotrobaind dupa ceva care sa se asorteze cu fusta.

4. Alege un sistem ca sa-ti depozitezi incaltamintea

Poti opta fie pentru un suport de pantofi pe podeaua dulapului, fie pentru un suport din panza pentru pantofi, care poate fi atarnat intr-un dulap, fie pentru cutii din plastic transparent, fie pentru cutiile originale ale pantofilor, care te vor ajuta sa si identifici rapid continutul datorita pozelor de pe cutie. Poti pune cutiile cu pantofi pe care nu-i porti in mod frecvent pe un raft, pe sifonier, in debara sau sub pat.

5. Organizeaza zone

Pe o bara mai joasa poti pune bluze, camasi, tricouri si fuste, iar pe una inalta pune rochiile, costumele, camasile barbatesti, fustele lungi, paltoanele, pardesiile, etc. Raftul e perfect pentru pantofi si pulovere al caror sezon inca nu a venit.

6. Ordoneaza hainele impaturite

Cand organizezi imbracamintea pe care o pastrezi impaturita pe rafturi, aseaza la fundul teancului hainele mai grele si pe cele mai usoare deasupra. Dupa ce le impaturesti pe toate, aranjeaza-le dupa functia pe care o indeplinesc (tricourile sport la un loc, bluzele de servici la un loc) si dupa culoare (de la alb la bej, la culori vii, terminand cu negru). Dca dulapul tau nu ar erafturi, poti sacrifica o parte din bara de umerase ca sa atarni rafturi din panza.

7. Protejeaza-ti hainele cu saci de panza

Un sac de panza groasa pentru hainele de pe umerase protejeaza mai bine rochiile de gala, costumele elegante, paltoanele, jachetele si hainele de stofa. Hainele de piele, in special, se usuca si pot chiar sa crape daca sunt tinute in plastic.

Citește mai departe pe Sfatulparinților.ro


Comentarii Facebook