10 sfaturi pentru a-ți recăpăta concentrarea


Ți s-a întâmplat să ai lipsuri de memorie, să intri într-o cameră și să uiți de ce te-ai dus acolo? Stresul afectează mult concentrarea și te poate face să fi cu gândul mereu plecat. Este frustrant, dar totodată este și destul de normal.

Iată 10 sfaturi prin care să îți restartezi creierul leneș și să îți recapeți concentrarea:

La munca

Daca nu iubesti cu pasiune tot ce are legatura cu munca ta, e firesc sa mai cazi in visare din cand in cand. Un studiu facut pe 124 de oameni a aratat ca visau cu ochii deschisi cam 30% din timp, chiar si pe parcursul indeplinirii unor sarcini importante, ceea ce ducea la multe ore de productivitate pierdute. Plictiseala, oboseala si stresul sunt factori care-ti indeamna mintea sa rataceasca aiurea. Si, cu toate ca femeile cad in visare la fel de mult ca si barbatii, ele tind sa se ingrijoreze si sa devina nelinistite cand au asemenea episoade de pierdere a concentrarii. Nu e cazul sa-ti faci probleme: de multe ori cand aluneci in ganduri nelegate de ce faci e doar modul creierului de a-si lua o pauza necesara, chiar daca uneori momentele nu pica prea bine. Iata ce poti sa faci:

Organizeaza-te

Daca ai mai multe lucruri de facut, hotaraste-te de care te apuci mai intai si indeparteaza oricare alte proiecte de pe birou sau de pe ecranul calculatorului. Scapa de memo-uri, mailuri si orice alte lucruri care-ti amintesc ca esti in urma cu munca.
Nu-ti impodobi si personaliza excesiv biroul. Chiar si fotografiile de familie pot fi un pretext ca sa-ti zboare mintea spre alte lucruri, deoarece aceia sunt oamenii pentru care iti faci cele mai multe griji.

Participa

Daca visezi cu ochii deschisi in timpul sedintelor, provoaca-te singur gandindu-te la intrebari pe care sa le pui si alaturandu-te in mod activ discutiei.

Schimba decorul

Cand simti ca incepi sa-ti pierzi concentrarea, ridica-te de la birou si fa o plimbare pe-afara sau pana la sala de mese, ca sa dai o pauza creierului. In acest fel, mintea ta va asocia biroul doar cu munca, nu cu alunecatul in visare. Specialistii spun ca daca nu luam pauze in mod regulat, mai ales atunci cand nu suntem innebuniti dupa jobul nostru, creierul nostru va lua pauze din proprie initiativa.


In masina

Suntem mult mai predispusi sa ne pierdem in ganduri in timpul activitatilor pe care le putem face automat. Acest lucru e periculos cand te afli la volan. Daca masina din fata pune o frana brusca viteza ta de reactie s-ar putea sa nu fie destul de mare incat sa poti preveni un accident. Iata doua trucuri care sa te ajute sa eviti acest lucru:


Citește mai departe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook