10 motive pentru care sexul e benefic pentru sănătate


Sexul este una dintre cele mai plăcute şi profitabile activităţi umane dintotdeauna, dar s-a vorbit foarte puţin despre efectele benefice ale acestuia pentru sănătatea noastră.

Oamenii de ştiinţă a demonstrat că sexul este extrem de benefic pentru sănătate, iar lipsa activităţii sexuale poate avea efecte negative. Însă, prea mult sex poate avea efecte negative, mai ales dacă faceţi amor mai mult de trei ori pe săptămână, pentru că aceasta va duce la slăbirea sitemului imunitar.

Iată 10 motive pentru care sexul are efecte pozitive asupra sănătăţii, potrivit sfatulparintilor.ro:

1. Sexul este benefic pentru inima, circulaţia sangelui în special spre creier - în timpul partidelor de amor ritmul cardiac creşte de la 70 de bătăi pe minut la 150 de bătăi pe minut, un lucru foarte sanatos pentru inima ta şi care ajută la scăderea riscului de a suferi un atac de cord cu 50%.

2. Sexul îmbunătăţeşte sănătatea mintală şi emoţională - persoanele singure sau abstinente din punct de vedere sexual suferă frecvent de sentimente negative precum nervozitate excesivă, frustrare, paranoia, scăderea încrederii în forţele proprii şi chiar depresie. Psihologii ştiu acest lucru de multă vreme: oamenii activi sexual sunt cei mai fericiţi, iar cei care sunt privaţi de sex suferă frecvent de depresie.

3. Sexul elimină stresul - cunoşti foarte bine sentimentul de relaxare totală şi de calm ce urmeaza după o partidă de amor. În plus, somnul profund care urmează după are efecte extraordinare în combaterea stresului. Tocmai de aceea persoanele active sexual dorm mai bine şi se simt bine în ziua următoare.

4. Sexul face pielea mai fină - în timp ce fac sex nivelul estrogenului din corpul femeilor creşte, iar acest hormon le face părul mai strălucitor, iar pielea devine mai catifelată.

5. Sexul măreşte speranţa de viaţă - mai multe studii au demonstrat faptul că sexul regulat măreşte speranţa de viaţă. Dintre barbaţii de aceeaşi vârstă şi sanatate cei care au orgasm mai des au şanse de a muri cu 50% mai mici decât ceilalţi. Acest lucru se datorează faptului că după sex hormonii de stres sunt reduşi foarte mult. Orgasmele frecvente, aproximativ 100 pe an, au fost legate de o creştere cu 3-8 ani a speranţei de viaţă şi o scadere cu până la 50% a riscului de a muri.

7. Sexul creşte forţa muşchilor - nu este de mirare dacă ne gândim la mişcările asemănătoare flotărilor şi altor flexii. Depinde de ce faceţi voi în pat, oricum veţi avea parte de mai mult fun decât dacă aţi alerga kilometri. Fitness-ul în pat îmbunătăţeşte muschii pelvieni, coapselor, abdominalii, fesierii, muschii pieptului şi ai bratelor.

8. Sexul îi face pe oameni mai atractivi - cu cât o persoană este mai activă sexual, cu atât mai mult va creşte puterea sa de atracţie în rândul persoanelor de sex opus. O activitate sexuală intensă face organismul să elibereze feromoni, compuşi chimici irezistibili pentru sexul opus.

9. Sexul îmbunătăţeşte organele de simţ - mirosul este unul dintre simţurile care are cel mai mult de câştigat de pe urma partidelor de sex. Imediat după orgasm, o creştere a hormonului prolactina face creierul să formeze noi neuroni în bulbul olfactiv astfel încât creşte abilitatea olfactivă persoanei în cauză.

10. Sexul este un bun analgezic - partidele de sex sunt excelente pentru stoparea durerii dovedindu-se de 10 ori mai eficace decât valiumul: chiar înainte de orgasm, nivelul de oxitocină creşte de până la 5 ori ceea ce determină eliberarea unor mari cantităţi de endorfină în organism. Aceşti compuşi chimici calmează durerea, de la cea minoră de cap până la artrite sau migrene fără însă a avea efecte secundare.
 

Comentarii Facebook