Mircea Miclea, fostul ministru al Educației: Ponta a copiat paragrafe întregi

 

Profesorul universitar clujean, Mircea Miclea, fost ministru al Educației, și membru al Comisiei care a judecat dacă lucrarea lui Victor Ponta, a spus că acesta a comis un plagiat evident.

 

Nu am participat azi la lucrările Comisie. Eu am transmis în scris pozitia mea în legatură cu această problemă. Mi se pare o decizie corecta. Vreau să vă spun că din câte știu a fost luată în unanimitate. Am avut acces la toate documentele, inclusiv din carțiele din care s-a copiat. După analiza fiecărui membru, a avut loc un consiliu al Comisiei. Eu am transmis în scris următoarele. 1. Consiliul trebuie să ia poziție față de o astfel de situație întrucat e în joc credibilitatea diplomelor emise de universitățile românești. Ținta nu este Victor Ponta, ci de a apăra credibilitatea diplomelor. 2. Aceasta decizie trebuie să fie comunicată public indiferent dacă comisia mai are dreptul de a decide în astfel de cazuri sau nu. Adica indiferent dacă ordinul domnului ministru, emis cu o seară înainte a intrat sau nu în vigoare.

După ce am analizat lucrarea, punctul meu de vedere este că avem de-a face cu un plagiat. Sunt atât de multe evidente. S-au copiat multe paragrafe întregi”, a spus Mircea Miclea, pentru Știri de Cluj.

 

PONTA A PLAGIAT: 85 de pagini sunt COPY-PASTE

Comentarii Facebook