Ministrul Radu Stroe explică de ce și-a dat demisia. Ponta i-a ales deja înlocuitorul



Ministrul de Interne radu Stroe și-a înaintat, joi, demisia, în urma unei discuții cu premierul Victor Ponta pe tema accidentului aviatic din Munții Apuseni, însă acesta susține că vina nu este a pompierilor de la IGSU ci a altor instituții din stat.

Acesta și-a cerut scuze, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul MAI, pentru declarațiile făcute.

Fostul ministru susține că și-a dat demisia onorific, pentru a proteja demnitatea pompierilor din cadrul IGSU.

Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi. Aceşti salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici.

Îmi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaraţii nefericite dar nu rău intenţionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ţine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică”, a declarat Radu Stroe, informează Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anunțat că l-a numit interimar la Ministerul de Interne pe Gabriel Oprea, iar până în 1 februarie vor avea deja propuneri pentru un nou ministru.

Am vorbit cu preşedintele ţării şi am făcut propunerea ca vicepremierul Gabriel Oprea să asigure interimar conducerea MAI. Cel mai probabil în jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru un nou ministru”, a spus Ponta.

Comentarii Facebook