Secretul fierberii ouălor de Paște, pentru un gălbenuș perfect, fără înverzire


Mai sunt puține zile până la sărbătoare de Paște, iar pregătirile au început deja pentru unele gospodine. Ca în fiecare an, ouăle roșii vor fi nelipsite de pe pe mesele românilor. Iată o metodă inedită pentru ca gălbenușul oului să nu se mai înverzească.

Cum se pot fierbe ouăle de Paște ca să nu se înverzească gălbenușul

Mulți oameni pot fi tentați să spună că, de fapt, gălbenușurile de la ou se înverzesc pentru că așa este normal. Adevărul este, însă, că este vorba de timpul de fierbere. Atunci când marginile gălbenușului devin verzi este pentru că nu au fost fierte corespunzător.

Atunci când gălbenușul se decolorează și apar acele margini de culoare verde închis, înseamnă că ouăle au fost lăsate prea mult timp pe foc, sau că au fost puse în apă mult prea fierbinte, asta pentru că, potrivit specialiștilor, cele două straturi nu mai sunt separate, așa cum ar trebui să fie în mod normal.

De aceea, ouăle nu trebuie introduse în apă fierbinte, aceasta fiind cea mai comună greșeală. Oul își schimbă temperatura mult prea repede, ceea ce duce la crăparea cojii, iar mai apoi a apariției stratului verde închis. Atunci când apar bule pe marginea vasului, ouăle pot fi scoase, pentru că au fost fierte suficient și nu mai trebuie lăsate pe foc.

Truc simplu pentru curățarea ouălor

După ce au fost fierte, se recomandă să se lase vreme de 3 minute într-un vas cu apă rece.

Această metodă va face ca ouăle să poată fi curățate de coajă mult mai simplu, fără eforturi prea mari.

La fel de util pentru curățarea de coajă poate fi și trucul cu lingura. Mai exact, atunci când se observă că se rup bucăți mici din coajă, se poate lua o lingură cu care se înlătură coaja, deoarece lingura are o formă ușor curbată.

Comentarii Facebook