Rețetă de cartofi cu bere la cuptor! Are un gust excepțional


O rețetă inedită de cartofi cu bere la cuptor este exact ce ai nevoie dacă îți e poftă de ceva bun, fie ca preparat de sine stătător, fie drept garnitură lângă o friptură. Rezultatul este senzațional, ingredientele necesare sunt puține și extrem de accesibile, iar modul de pregătire e foarte simplu.

Rețetă de cartofi cu bere la cuptor. Ingrediente

-1 kg de cartofi

-2 litri de apă

-4 linguri de ulei de măsline

-o jumătate de linguriță de sare

-300 ml de bere

- 3 linguri de pesmet

Rețetă de cartofi cu bere la cuptor. Mod de preparare

Înainte de orice altceva, cartofii se curăță de coajă, după care se taie în cubulețe medii, se spală și se lasă în apă pentru aproximativ o jumătate de oră. Apoi, se pun la fiert pentru șapte minute și se scurg bine. Intră în scenă trei linguri de ulei de măsline și jumătate de linguriță de sare. Se amestecă totul bine, astfel încât toți cartofii să fie bine acoperiți.

Se unge o tavă cu o lingură de ulei de măsline și se pun cartofii pregătiți. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. După cele 10 minute, se scoate tava și se toarnă cei 300 ml de bere, se presară 3 linguri de pesmet și se mai lasă la cuptor tot 10 minute, la aceeași temperatură. 

Se servește ca atare, lângă o salată ori lângă friptura preferată. La final se poate adăuga și pătrunjel mărunțit sau mărar, în funcție de preferințe.


Comentarii Facebook