A început postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Iată o rețetă pentru crispy de post sănătos și delicios


Luni, 12 iunie, a început postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar mulți credincioși se bazează pe rețetele pentru preparate de post în această perioadă.

Rețeta de crispy de post este delicioasă și ușor de preparat. E nevoie de doar câteva ingrediente, care de cele mai multe sunt prezente în orice casă. 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 600 gr de cartofi fierți
  • 100-150 gr de făină albă
  • 1/2 linguriță de sare

Pentru crustă:

  • 50 ml de ulei
  • 100 gr de făină de porumb
  • 50 gr de zahăr

Mod de preparare:

Pentru început trebuie să pregătiți aluatul. Se zdrobesc cartofii până în momentul în care se obține consistența unui piure. Se adaugă peste ei sare și făină albă, după care se amestecă foarte bine, până în momentul în care se formează un aluat ca de pâine. Se împarte aluatul în patru părți egale. Fiecare bucată de aluat se aplatizează și secționează în bucăți de câte 5 centimetri.

Într-o oală se pune la fiert apă împreună cu o linguriță de sare. Se adaugă pe rând bucățelele de aluat în momentul în care apa clocotește. Aluatul este gata în momentul în care se ridică la suprafață.

Acum se va pregăti crusta. Se pune ulei la încins într-o tigaie, iar peste ulei se adaugă făină de porumb. Se rumenește puțin, după care se închide focul și se adaugă zahăr. Se trece aluatul prin crustă și crispy este gata. Poți servi acest preparat cu cartofi prăjiți și salată de legume. Poftă bună!

Comentarii Facebook