Instagram pregăteşte măsuri de protecţie a adolescenţilor


După scandalul privind modul în care Instagram afectează sănătatea emoţională a tinerilor, platforma socială promite o serie de măsuri menite să-i apere pe aceştia de conţinutul nociv.

Instagram, prin vocea vicepreşedintelui Facebook Nick Clegg, anunţă două facilităţi care vizează adolescenţii. Prima dintre acestea va încerca să ţină adolescenţii departe de conţinutul care nu le face bine.

Funcție de pauză pe Instagram pentru adolescenți

Nick Clegg spune că sistemele Instagram vor observa când tinerii se uită în mod repetat la conţinut care nu este sănătos pentru ei şi le va arăta acestora alte imagini şi clipuri video. Practic, pare să fie vorba despre o modificare a mult blamatului algoritm.

A doua funcţie este o pauză de Instagram. La un anumit moment, aplicaţia va emite o notificare prin care adolescenţii care petrec prea mult timp în cadrul reţelei sunt încurajaţi să ia o pauză.

Nu există deocamdată o estimare a momentului în care cele două nouă facilităţi vor fi lansate. Oficialii Facebook spun că acestea încă nu au început să fie testate, ceea ce înseamnă că gigantul american s-a grăbit să le anunţe pentru a reduce efectele negative ale scandalului.

Totodată, reprezentanţii companiei spun că Facebook (reţeaua socială) va modifica din nou algoritmul, pentru a afişa şi mai puţină politică. În locul postărilor politice vor fi afişate mai multe postări ale prietenilor.


Comentarii Facebook