Florin Piersic continuă să câștige admirația publicului și prin modestia de care dă dovadă: „Mi-e jenă să mi se spună «maestre»”


În vârstă de 88 de ani, îndrăgitul actor clujean Florin Piersic continuă să câștige admirația publicului, nu doar prin prisma filmelor și pieselor sale artistice, ci și prin modestia de care dă dovadă de fiecare dată când vorbește în public despre el. 

Cu o carieră impresionantă, Piersic a câștigat inimile publicului prin interpretările sale autentice din numeroasele filme și piese de teatru în care a jucat.

Actorul a povestit recent ce sacrificii a fost nevoit să facă pentru rolul său din „Idiotul” al lui Dostoievski. Piersic a slăbit 20 de kilograme, totul pentru că își dorea enorm acest rol.

„Câteodată îmi spuneau ca să pot să joc rolul ăla, trebuie neapărat să am 20 de kilograme mai puțin. Era legat de un rol al meu din Idiotul al lui Dostoievski. Și atunci, ca să joc rolul pe care l-am jucat ani de zile cu un succes extraordinar, am slăbit 20 de kilograme. Am făcut asta pentru că îmi doream să fiu acest personaj. Au venit oameni la mine după spectacol să îmi pupe mâna. Am zis «Stați domnule, ce faceți?». Mi-au spus că am fost ca un Hristos răstignit pe două cruci. Este un gest de admirație, eu ca bărbat să primesc asta din partea unui bărbat emoționat de rolul meu. E un lucru grozav. Dar vreau să precizez că nu sunt maestru”, a mărturisit Florin Piersic, la WOWnews.

Și deși este numit deseori astfel de fanii săi, vedeta actoriei românești respinge delicat această adresare, preferând să se considere doar un om obișnuit, pasionat de actorie.

„Eu am jucat lângă maeștri adevărați. Mi-e jenă să mi se spună «maestre», când știu lângă cine am trăit eu, cu cine am făcut profesia asta, de la cine am învățat-o. Eu nu sunt maestru, trăind lângă maeștri adevărați, nu pot să mă așez lângă ei. Publicul mi-a oferit mie mai mult decât am dat eu lui. Cea mai mare bucurie este să fiu alături de publicul meu, el să se bucure de prezența mea. De asta m-am făcut actor, să apar în fața publicului. Este o bucurie pentru mine că încă mă recunoaște lumea, pot să mai joc, să mai apar”, a mai declarat Florin Piersic.

Comentarii Facebook