Cum să desfaci capacul unei sticle fără desfăcător? 10 metode eficiente și banale


Cum desfaci capacul unei sticle fără desfăcător? 10 metode banale și eficiente. Să desfaci capacul unei sticle fără desfăcător poate reprezenta o provocare pentru multe persoane. Din fericire, există câteva metode eficiente de a deschide o sticlă, neavând la îndemână instrumentul necesar.

Cum să desfaci capacul unei sticle fără desfăcător?

Atunci când ieși cu familia la un picnic, la aer curat și nu ai desfăcător sau tirbușon, vei fi nevoit să găsești soluții pentru a putea deschide sticlele. În continuare vă vom prezenta câteva modalități simple de îndepărtare a capacelor de la sticle.

Cum desfaci capacul unei sticle? 1. Metoda cu coala de hârtie

Se ia o coală de hârtie și se împăturește de patru ori. Apoi, se îndoaie ușor în jurul capacului și se trage. Astfel, vom putea să eliminăm capacul simplu și fără să ne rănim.

Cum desfaci capacul unei sticle? 2. Metoda cu inelul

O altă metodă simplă este aceea de a ne ajuta de un inel. Această tehnică este foarte eficientă dacă inelul este lat.

Cum desfaci capacul unei sticle? 3. Metoda cu cheia de la ușă

Soluția cu cheia de la casă este o variantă simplă și ieftină. Spre deosebire de un inel care se poate zgâria, cheia este o variantă mai sigură.

Cum desfaci capacul unei sticle? 4. Metoda cu catarama de la curea

Bărbații cunosc cel mai bine această variantă. Catarama de curea este foarte utilă la deschiderea unei sticle.

Cum desfaci capacul unei sticle? 5. Metoda cu periuța de dinți

Dacă te-ai întrebat vreodată cum deschizi o sticlă de vin fără tirbușon, iată că periuta de dinți este foarte utilă. Tot ceea ce trebuie să faci este să poziționezi sticla pe o suprafață plată și să așezi periuța de dinți perpendicular pe dop, iar apoi să împingi cu putere. La fel se poate proceda și cu o șurubelniță.

Cum desfaci capacul unei sticle? 6. Metoda cu bricheta

Fumătorii se pot folosi de o brichetă pentru a elimina capacul de la o sticlă, la fel ca în situația cu cheia de la casă sau cu inelul.

Cum desfaci capacul unei sticle? 7. Metoda cu un pix și un șorț

Această procedură se împarte în două etape și în acest caz discutăm despre desfacerea unei sticle de vin. Prima dată se împinge dopul în interiorul sticlei, cu un pix. Apoi cu ajutorul unui șorț de bucătărie se trage în afară dopul.

Cum desfaci capacul unei sticle? 8. Metoda cu o altă sticlă

Probabil ați încercat de mai multe ori această variantă sau ați văzut-o la cineva. Astfel, o a doua sticlă plină te poate ajuta să scoți capacul de la o altă sticlă.

Cum desfaci capacul unei sticle? 9. Metoda cu CD

Dacă ai prin casă un CD care nu îți mai trebuie la nimic, îl poți folosit cu încredere pentru desfacerea unei sticle.

Cum desfaci capacul unei sticle? 10. Metoda cu pantoful

Pentru această procedură trebuie să alegi un pantof cu talpă tare. Sticla se așează între genunchi, cu gâtul în jos. Apoi, se ia pantoful și se bate ritmic și suficient de tare la baza sticlei de vin. Când dopul iese suficient de mult, îl poți trage cu mâna. Această metodă funcționează și dacă introduci baza sticlei într-un pantof, apoi lovești talpa de un perete.


Comentarii Facebook