Cum întreții corect mobilierul pentru terasă


Toamna s-a instalat deja și este momentul oportun să vorbim despre îngrijirea corespunzătoare a ceea ce compune un set de terasă, adică mobilierul de care ne bucurăm în timpul sezonului cald. Iar pentru a profita cât mai mult timp de beneficiile acestuia, trebuie să știm cum să îl îngrijim cum se cuvine.

Razele puternice ale soarelui, vântul, ploaia pot deteriora, de-a lungul vremii, umbrela pentru terasă, masa, scaunele, dar și fotoliile, balansoarul și orice alte piese de mobilier am ales pentru setul de terasă.

Îți prezentăm mai jos tot ce trebuie să știi pentru o îngrijire corectă a mobilierului tău pe care îl folosești pentru a te relaxa sau pentru a face alte activități în grădină sau în terasă.

Cum întreții setul de terasă din plastic?

Pentru că materiale diferite necesită o îngrijire diferită, vom vorbi despre principalele categorii de materiale folosite pentru setul de terasă.

Vom începe cu plasticul. Plasticul nu este un material greu de întreținut, așa că tot ce ai de făcut este să folosești o mătură pentru a scăpa de praf. Dacă ne referim la pete mai greu de îndepărtat, ei bine, te poți ajuta de detergenți și de un burete pentru a îndepărta efectele acestora. Dacă avem de-a face cu urme mai serioase de mizerie, folosește un furtun cu apă, iar la final va fi nevoie să ștergi urmele lăsate de aceasta, în timpul curățării.

Cum întreții setul de terasă din lemn?

Lemnul nu este un material la fel de ușor de întreținut precum plasticul, însă cu răbdare vei vedea că pașii nu sunt grei, mai ales dacă îți place mobilierul din lemn. Pentru curățările frecvente, la fel ca și în cazul setului de terasă din plastic, îți recomandăm să folosești o mătură, iar pentru întreținerea propriu-zisă te sfătuim să urmezi pașii descriși mai jos:

  • Folosește, o dată pe an, o vopsea care să îl protejeze de ploaie și de razele ultraviolete
  • Utilizează uleiuri care să îl protejeze împotriva decolorării 

Cum întreții setul de terasă din fier?

Dacă setul de terasă este confecționat din fier, nu trebuie să îți faci griji, curățarea la fel ca și în cazul plasticului, este extrem de ușoară. Este nevoie doar să folosești furtunul pentru grădină și mobilierul va fi curat imediat. În cazul în care acesta a ruginit, folosește o vopsea și gata, nu vei mai avea nimic de făcut în plus!

Cum întreții setul de terasă din ratan sintetic?

Și ratanul este un material care se întreține extrem de ușor. Atunci când îl cureți, te poți folosi de furtunul cu apă sau de un prosop de care l-ai umezit în prealabil. Dacă vorbim despre pete mai serioase sau despre un strat de murdărie mai gros, caută produsele create special pentru a îndepărta mizeria de pe acest material, cum ar fi produsele pentru împletiturile sintetice.

Cum întreții setul de terasă din oțel inoxidabil?

Oțelul este și el un material preferat atunci când vine vorba de setul de terasă, iar dacă mobilierul tău este se află în această categorie, avem vești bune pentru tine: nu este un material pretențios și întreținerea lui nu îți va da bătăi de cap. Folosește un produs special creat pentru astfel de materiale, iar dacă nu sunt pete rezistente de murdărie, apelează la apă și detergent alături de un burete pentru a le îndepărta.

Nu uita de perne

Acordă o atenție deosebită și pernelor care fac parte din setul de terasă. Acestea se întrețin foarte ușor: va fi necesar doar să te folosești de o perie pentru a îndepărta praful, iar dacă sunt mai murdare de atât, le poți spăla pentru a fi curate și gata de folosit din nou.

Depozitează-le corespunzător

Dacă setul de terasă este mobil, demontează piesele și depozitează-le într-un garaj, într-un subsol sau în orice alt spațiu destinat acestei activități pentru a le proteja de frig, interperii și alte condiții meteo ostile. Nu uita nici de grătarul pe gaz: ferește-l și pe acesta de condițiile improprii de afară.

Acum, că știi ce ai de făcut, îți urăm spor la treabă!

Comentarii Facebook