Duminica 28 Aprilie

Cel mai bogat clujean are cea mai mare colecție de jocuri Lego din lume. Mall urile din București se bat pentru a o expune


Omul de afaceri Ștefan Vuza, cel mai bogat clujean, deține cea mai mare colecție privată de Lego din lume. El a prezentat fotografii cu o parte din colecția sa, formată din 12 tematici și a dezvăluit că trei malluri din București ”se bat” pentru a-i putea expune colecția.

Sunt colecționar de Lego. Am început acum 19 ani și în timp am construit cea mai mare colecție privată de Lego din lume, fără ca acesta să fi fost scopul inițial! Ca antreprenor când nu găseam soluții la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de Lego și construiam, de multe ori fără hartă. Lego te ajută exponențial în creativitate, este foarte bun pentru gândirea pe mai multe planuri simultane și pentru mine a reprezentat odihnă activă!”, a transmis antreprenorul.

El a prezentat fotografii cu patru tematici din cele 12 pe care le deține: City Lego, Star Wars Lego, Creator Lego și Technic Lego. ”Colecția completă este compusă din încă opt teme cu 4.520 de modele, la care am lucrat personal 95% și care se desfășoară pe o suprafață de 3.200 de mp”, mai spune Vuza.

Acesta a precizat că vrea că pregătește un concept care presupune închirierea unui spațiu într-un mall din București pentru expunerea pe o suprafață de 5.000 de mp întreaga colecție. Spațiul ar urma să fie completat cu 20 de camere în care cei pasionați, copii și adulți, vor putea reconstruit modelul luat din expoziție.

Apoi, odată ce reconstrucția va fi finalizată, o va reașeza în City pentru ca la vizita următoare să preia un alt joc, până ce le finalizează pe toate. Le va trebui cinci ani la un program de șapte jocuri pe săptămână. (…) Am calculat că, pentru a demonta și remonta o cutie de Lego, ar costa între 3 și 7 lei, ceea ce cred că este un preț foarte atractiv în comparație cu cel al unei cutii noi”, mai spune omul de afaceri.

Oamenii nu vor plăti să vadă expoziția, dar vor achita taxă pentru accesul în camere.

Doar compania Lego va suferi un pic pentru că nu va mai vinde cutii, însă am și aici un concept ce rămâne discret. Acum se bat trei malluri pe ideea mea. Vă țin la curent!”, a mai scris proprietarul Chimcomplex.

Ștefan Vuza este cel mai bogat clujean, având o avere, conform topurilor de specialitate, de circa 140 de milioane de euro. Vuza deține mai multe fabrici, între care Oltchim, el fiind unul dintre afaceriștii care au participat la procesul de privatizare a fostei industrii de stat, cumpărând printre altele, Carom sau Chimcomplex. Toate fabricile sale sunt grupate în SCR-Serviciile Comerciale Române.

1674199282937.jpg

1674199282945.jpg

1674199282947.jpg

Comentarii Facebook