Ce este hernia hiatală, boala de care suferă îndrăgita Vlăduța Lupău. De ce a mers interpreta în Franța pentru diagnostic


Vlăduța Lupău se confruntă de ani buni cu o problemă de sănătate, iar cântăreața vrea să se opereze, însă medicii refuză acest lucru. Cântăreața a mers tocmai la Paris pentru a afla cu ce probleme se confruntă, după ce medicii din România i-au pus diferite diagnostice.

Hernia hiatală, cunoscută și sub numele de hernie de hiatus esofagian, este o afecțiune în care partea superioară a stomacului se deplasează prin deschiderea hiatală a diafragmei și se mută în cavitatea toracică. Diafragma este un mușchi care separă cavitatea toracică de cea abdominală și are o deschidere numită hiatus esofagian prin care trece esofagul, tubul care transportă alimentele și lichidele din gât către stomac.

În cazul unei hernii hiatale, partea superioară a stomacului se deplasează prin hiatusul esofagian și ajunge în cavitatea toracică, unde nu ar trebui să se afle. Acest lucru poate cauza simptome neplăcute precum arsuri la stomac, regurgitare, senzație de plenitudine sau de presiune în piept. Uneori, hernia hiatală poate fi asimptomatică și poate fi descoperită accidental în timpul unui examen medical pentru altă afecțiune.

Persoanele care se confruntă cu această problemă au senzație de arsură stomacală care se agravează atunci când te întinzi sau te apleci, dificultăți de înghițire, durere în piept și eructație. Hernie hiatală poate fi de trei feluri, astfel că e nevoie de investigații medicale.

Medicii refuză să o opereze pe Vlăduța Lupău

Vlăduța Lupău a mărturisit că suferă de o tuse cronică de ani buni, astfel că a mers la Paris pentru a scăpa de această problemă, însă artista a mărturisit pe rețelele de socializare că medicii au refuzat să opereze de hernie hiatală.

Mi s-a confirmat hernia hiatală și nu vor să mă opereze, deși eu insist să mă operez, pentru că nu aș putea trăi așa. Am venit la Paris și nici el nu vrea să mă opereze, pentru că hernia asta hiatală este mică și mi-a dat un tratament.

Am două plase de medicamente (...). O să acționez și pe tuse, și pe reflux, și pe alergii, deși alergii nu am, dar să fiu sigură și pentru corzile vocale, pentru că, corzile mele vocale sunt afectate”, a spus Vlăduța Lupău în mediul online.

Comentarii Facebook