Câte ouă trebuie să mănânci, în funcție de vârstă. Greșeala pe care o fac mulți români, pot apărea probleme


Câte ouă trebuie să mănânci, în funcție de vârstă. Sursă de substanțe hrănitoare necesare organismului sau motiv de îngrijorare? În ultimii ani, reputația lor a suferit lovitură după lovitură, însă adevărul, spun specialiștii, este cu totul altul. Află câte ouă trebuie să mănânci, în funcție de vârstă, și cum trebuie preparate corect. Greșeala pe care o fac mulți români poate duce la apariția problemelor de sănătate.

Câte ouă trebuie să mănânci, în funcție de vârstă

Câte ouă trebuie să mănânci, în funcție de vârstă? Erau nelipsite din farfurie, la micul dejun, dar, cu timpul, au devenit subiectul unor dezbateri intense în rândul celor se ocupă, avizați sau nu, de tot ce ține de diete, alimentație corectă și un stil de viață sănătos. Cu toate că oul este unul dintre cele mai hrănitoare alimente, a căzut în dizgrație din pricina problemelor apărute pe fondul colesterolului ridicat. Doar că nutriționiștii au explicat că lucrurile nu stau chiar așa. Potrivit doc.ro, un ou are 186 de miligrame de colesterol, ceea ce înseamnă 62% din doza zilnică recomandată. Cu toate astea, trebuie pecizat faptul că, în momentul în care consumăm colesterol din alimentație, organismul pune stop producției, echilibrând, astfel, balanța.

Câte ouă trebuie să mănânci, în funcție de vârstă. Nu mai mult de 6 gălbenușuri

Probabil ați auzit despre colesterolul „rău” și cel „bun”. O dietă nepotrivită, în care predomină grăsimile nesaturate va crește colesterolul rău. Dacă ne întoarcem la ouă, gălbenușul este cel bogat în colesterol, albușul fiind, de fapt, sursă de proteine. Pentru cei care se întreabă câte ouă trebuie să mănânci, în funcție de vârstă, unii nutriționiști spun că nu ar trebui să depășim șase gălbenușuri pe săptămână, însă nu există niciun studiu ce să arate că un consum mai mare ar avea vreun efect negativ asupra sănătății. De fapt, unele studii au arătat că, dacă sunt incluse în dieta de zi cu zi în mod regulat, cel care crește va fi colesterolul „bun”, iar cel „rău” nu suferă nicio modificare, cu o singură condiție: să fie gătite corect. Mai mult, ouăle ar ajuta la creșterea nivelului de antioxidanți din sânge.

Câte ouă trebuie să mănânci. Sfaturi pentru adulți și copii

În cazul adulților, mulți specialiști recomandă să nu se depășească trei ouă pe zi, însă efectele benefice se pot obține doar dacă sunt preparate corespunzător și dacă unt asociate corect cu alte produse. Ele nu ar trebui să lipsească din alimentație copiilor, tocmai pentru că sunt o sursă importantă de nutrienți. Un ou pe zi, adică șapte pe săptămână, este cantitatea recomandată de nutriționiști.

Câte ouă trebuie să mănânci. Greșeala pe care o fac mulți români, pot apărea probleme

Așa cum am spus înainte, este foarte important cum le gătim și ce punem în farfurie alături de ele. Un ou înseamnă 80 de calorii, cinci grame de grăsimi și șase grame de proteine, ceea ce înseamnă că trebuie căutat un echilibru între masa de prânz și micul dejun. Probleme de sănătate ar putea să apară dacă sunt asociate cu preparate nesănătoase: ouă prăjite cu bacon sau omletă cu brânză.

Dacă vrei să beneficiezi de calitățile lor nutrivite, ouăle devin mici porții de sănătate dacă sunt consumate: fierte, poșate, coapte, coapte în avocado, sub formă de omletă făcută cu un strop de ulei de măsline.


Comentarii Facebook