Ai nevoie de acumulatori? Iată ce trebuie să știi înainte de a cumpăra


Bateriile sunt depozite portabile de energie. Acestea alimentează lanterne, dispozitive GPS, camere foto, playerele muzicale, jucării și multe altele. Bateria ideală îți va oferi un echilibru între durată lungă, performanță ridicată, cost echitabil și impact redus asupra mediului. Pentru a obține asta, trebuie să știi ce cauți, ceea ce poate fi greu atunci când începi să sapi în detalii despre electrozi, catozi și diferite tipuri de metale.

Care sunt criteriile de alegere a acumulatorilor

Pentru început, află cu exactitate dimensiunea bateriilor de care ai nevoie. Acest lucru este simplu. Dacă gadgetul tău funcționează cu baterii AAA, atunci de asta ai nevoie. Poți căuta pe dispozitivul însuși o indicație despre dimensiunea bateriei necesare sau poți consulta manualul de instrucțiuni.

Alege între baterii de unică folosință sau baterii reîncărcabile. Bateriile de unică folosință sunt mai ieftine și au o durată de viață excelentă, dar cele reîncărcabilele pot fi folosite din nou și din nou, făcându-le în cele din urmă alegerea mai rentabilă.

Cumpără tipul potrivit de baterie de pe https://www.tme.eu/ro/katalog/acumulatori_100076/. Înțelegerea modului în care funcționează bateriile și cunoașterea modului în care cele alcaline diferă de litiu și NiMH de litiu-ion te va ajuta să alegi cea mai bună baterie pentru dispozitivul tău.

Sfaturi utile despre acumulatori pe care trebuie să le cunoști

Pentru a profita la maximum de bateriile tale, urmează aceste sfaturi atunci când este posibil:

  • Toate bateriile, chiar și cele concepute pentru a face față temperaturilor extreme, pot experimenta o scădere a performanței atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate sau scăzute. Pentru drumeții, alpiniști, schiori și alți oameni de agrement în aer liber, temperaturile reci sunt adesea cea mai mare provocare. Pentru a limita efectele pe care frigul le are asupra puterii bateriei, încercați să îți menții dispozitivul cald. 
  • Nu încerca să reîncarci simultan baterii de diferite capacități, mărci diferite sau baterii diferite. 
  • Scoate bateriile de pe dispozitive dacă acestea vor rămâne neutilizate luni întregi. Acest lucru împiedică descărcarea bateriilor, chiar dacă dispozitivul este inactiv. 
  • Scoate bateriile de unică folosință (nereîncărcabile) dintr-un dispozitiv atunci când sunt alimentate cu curent alternativ de uz casnic. Procedând astfel, bateriile sunt scutite de orice descărcare minusculă a rezervelor lor de energie de către dispozitiv.
  • Nu depozita bateriile, în special cele de unică folosință, în locuri unde căldura poate deveni intensă, cum ar fi portbagajul mașinilor, mansarde sau garaje. 

Ești în căutarea unor acumulatori și alte componente electrice de înaltă calitate? Vizitează tme.eu unde poți alege dintre cele peste 500.000 de produse disponibile. 

Comentarii Facebook