A fi părinte în zilele noastre este mai greu decât obișnuia să fie în trecut. Ce spun specialiștii


Potrivit unor studii realizate în Statele Unite, a fi părinte în zilele noastre este mai greu decât obișnuia să fie în trecut. Luate în calcul au fost atât sondaje de opinie realizate printre mame, cât și statistici legate de timpul petrecut de părinți între carieră și familie.

Meseria de a fi părinte este cea mai grea, dar și cea mai frumoasă

Potrivit unor studii realizate în SUA, părinții din ziua de astăzi fac mai multe pentru copiii lor decât făceau părinții în trecut. Studiile arată că mamele se simt mai judecate de prieteni, de alți părinți și de grupurile din social media.

Părinții simt și o presiune intensă de a învăța și de a interacționa în mod constant cu copiii lor, ceea ce în cazul generației părinților noștri, cu atât mai mult la bunicii noștri, nu prea se întâmpla. Aceștia aveau mai puțin timp, mai puține cunoștințe și mai puține disponibilități emoționale pentru a face acest lucru.

Astăzi, părinții oferă mai multă iubire și atenție copiilor. Aceștia se răstesc și țipă mai puțin la copiii lor. Cu siguranță, mulți părinți fac asta, pentru că altfel consecințele absenței unor astfel de comportamente s-ar simți mai târziu în dezvoltarea copilului, notează Antena 3 CNN



Comentarii Facebook