„Zbor” de la Cluj la Iași. O firmă din Cluj vrea să vândă o dronă de 100.000 de euro Poliției de Frontieră Iași


O dronă în valoare de 100.000 euro urmează să ajungă la Poliția de Frontieră Iași. La licitația pentru furnizarea echipamentului s-a prezentat o singură societate, cu sediul social în Cluj. Echipamentul va fi folosit în arealul barajului Stânca Costești, la granița cu Republica Moldova. 

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a demarat licitația privind furnizarea unei aeronave fără pilot la bord (dronă) pentru monitorizarea zonelor de graniță.

Recent, la procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Survey Topo Solutions SRL, cu sediul social în Cluj. Valoarea estimată a contractului este de 496.598 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Oferta a intrat în etapa de evaluare, notează bzi.ro.

În 2020, firma Survey Topo Solutions SRL a  înregistrat o cifră de afaceri de 3,8 milioane de lei, profit de 478.503 lei, datorii de 1,3 milioane de lei, cu un singur angajat. Pe lângă dronă, a fost alocată suma de 120.000 de lei, fără TVA, pentru echipamentele auxiliare, unde sunt incluși și acumulatorii de rezervă. Echipamentul va fi folosit în arealul barajului Stânca Costești, la granița cu Republica Moldova. Autoritatea contractantă a organizat o altă licitație pentru furnizarea unei ambarcațiuni de patrulare, potrivit bzi.ro. 

Drona va putea zbura la altitudini de 2.500 de metri. De asemenea, aceasta va fi livrată în termen de 60 de zile de la semnarea contractului. 



Comentarii Facebook