Duminica 28 Aprilie

Preotul clujean Dinu Criste face ciocolată cu cannabis. A obținut o finanțare URIAȘĂ de la juriul unei emisiuni


Dinu Criste este preot fără parohie în Cluj, dar și un om de afaceri care a trecut de la imobiliare la producția de ciocolată, după rețete belgiene, în satul Sâncraiu, unde își ține și predicile.

Ciocolata lui este premium, iar un sortiment este mai controversat, cannabisul (Cannabis sativa), planta care azi este intens utilizată în scop medicinal în state precum SUA și Canada.

Dinu Criste s-a înscris la Imperiul Leilor, o emisiune de la Pro TV, pentru a solicita antreprenorilor sprijiin financiar în vederea dezvoltării afacerii sale. Preotul ciocolatier a mizat pe 100.000 de euro, bani pe care voia de multă vreme să-i atragă pentru creșterea notoriertății produsului său și pentru creșterea capacității de producție.

Estimăm, odată cu creșterea notorietății, și creșterea volumelor de vânzare”, a spus preotul Dinu Criste în fața celor 5 antreprenori.

Fiind un preot misionar, nearondat unei parohii, găsesc timp pentru afacere. Într-adevăr, nu lucrez 48 de ore din 24, dar lucrez șapte zile din șapte”, a spus Dinu Criste.

Unul dintre cei cinci jurați antreprenori a acceptat să  investească în afacerea preotului clujean. 

Mă uit la produs, și mi-a plăcut la gust, mă uit la plan, și planul tău e simplu, dar n-am auzit de niciun plan de vânzare serios. Dar mă uit foarte mult și la om și văd că avem foarte multe valori comune”, i-a spus antreprenorul Cristian Onețiu înainte de a-i cere o cotă de 40% din afacerea cu ciocolată.

Dinu Criste a negociat și a fost de acord să cedeze 25% din profit în schimbul investiției de 100.000 de euro.

Cristian Onețiu, cunoscut în România pentru companiile Life Care Corp și BioLogistic, a bătut palma cu preotul ciocolatier, însă a cerut ca marile decizii de business să fie luate împreună cu el. 

Mai mult, pentru creșterea notorietății ciocolatei, Cristian Onețiu s-a înțeles cu alți doi investitori de la Imperiul Leilor (Mohammad Murad și Dragoș Petrescu) să găzduiască evenimente de promovare a produselor.

Dinu Criste este un antreprenor în toată regula. În trecut a făcut afaceri și în construcții, după ce a atras un credit bancar de un milion de euro.

Comentarii Facebook