Volkswagen oprește activitatea la aproape toate fabricile din Europa. Renault numai în Spania


Volkswagen va opri de vineri producția la majoritatea fabricilor din Germania și Europa, din cauza crizei coronavirus, conform Der Spiegel. De asemenea, producătorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, va opri fabricile din Spania, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Oficialii companiei citați de Der Spiegel afirmă totuși că este încă neclar cât de serios și pe ce perioadă de timp va afecta epidemia de coronavirus activitatea grupului Volkswagen, după ce producătorul german a suspendat deja temporar producția în numeroase fabrici din China.

”Scăderea cifrelor de livrare în China, în februarie, de aproape trei sferturi comparativ cu anul precedent este marcantă și fără precedent”. 

Producătorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat marţi încetarea operaţiunilor din Spania, în urma declarării stării de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

”Grupul Renault a decis să-şi oprească activitatea industrială în Spania pe durata stării de urgenţă. Această decizie a fost comunicată ieri sindicatelor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Luni, Renault a decis deja să oprească producţia la toate facilităţile industriale din Franţa, din cauza pandemiei. Renault a precizat că măsura va afecta 12 uzine şi 18.000 de angajaţi în Franţa.

Comentarii Facebook