Volksbank, BCR si Banca Romaneasca, amendate la Cluj cu 190.000 de lei pentru comisioane de risc ilegale


Volksbank, BCR si Banca Romaneasca au fost amendate cu 190.000 de lei de inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj, pentru ca au perceput comisioane de risc ilegale.

Reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj au chemat la discutii 22 de banci pentru a vedea daca au fost respectate comisioanele, dobanzile si daca au fost notificati clientii pentru in conformitate cu OUG 50/2010.

La trei banci, comisionele de risc au fost percepute in mod ilegal. Directorul adjunct al CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat ca, in total, au fost aplicate amenzi in valoare de 190.000 de lei, din care Volksbank a primit sanctiunea maxima, de 100.000 de lei, BCR a fost amendata cu 70.000 de lei, iar Banca Romaneasca cu 20.000 de lei.

Mircea Radu a declarat ca aceste comisioane de risc aveau uneori aceeasi valoare cu dobanzile practicate de cele trei banci santionate.

Reprezentantii CJPC Cluj Volksbank, BCR si Banca Romaneasca au termen de 15 zile pentru a opera modificari in contractele clientilor, pentru ca, in caz contrar, ar putea ramane fara autorizatie.

Comentarii Facebook