Vodafone face concedieri în România

 

Compania de comunicaţii Vodafone va concedia 1.700 de oameni din mai multe țări, inclusiv România, a anunțat Nick Read, care va prelua luna viitoare poziţia de CEO, într-un interviu acordat Financial Times.

 

Vom concedia în acest an financiar 1.700 de oameni din centrele de servicii din Egipt, India şi România - aproximativ 8% din forţa de muncă din această linie de business. Tăierile sunt parte a unui program mai larg care urmăreşte reducerea costurilor cu 8 mld. euro şi care are în vedere preluarea multor activităţi din rutină din backoffice de către roboţi software”, a declarat Read, dar detaliile vor fi anunțate în luna noiembrie.

 

Vodafone are în România mai multe centre de servicii, operate de companiile Vodafone Romania Technologies, unde lucrează peste 1.500 de angajaţi, și Vodafone Shared Services Romania - cu o medie de 238 de oameni.

 

Nick Read ar vrea să vândă și turnurile pe care sunt montate antenele de telefonie mobilă către o companie specializată, pentru a reduce datoriile de 31 mld. euro pe care le are compania.

 

Vodafone are 110.000 de turnuri în Europa, 55.000 fiind controlate direct, iar valoarea acestora este de 12 mld. euro.

Comentarii Facebook