Veste proastă pentru români. Se scumpesc gazele de la 1 aprilie



Preşedintele Autorităţii Nationala de Reglementare în Energie (ANRE), Nicolae Havrileţ, a anunțat că începînd cu data de 1 aprilie prețurile la gazele naturale vor crește cu un procent de 2% pentru consumatorii casnici și cu 5% pentru cei industriali.

Havrileț a prezentat raportul ANRE pe 2013, care urmează să fie discutat de Comisiile de specialitate ăn cadrul unei dezbateri organizate de Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaţilor, unde a prezentat raportul ANRE pe 2013, raport care va fi discutat, luni, de Comisiile de specialitate.

Întrebat ce scumpiri la gaze şi energie electrică vor fi de la 1 aprilie, Havrileţ a precizat, potrivit Mediafax: "La energia electrică nu avem în vedere o creştere a preţului, la gazele naturale este o creştere prevăzută în calendarul convenit cu forurile internaţionale şi este vorba de 2% la consumatorii casnici".

Președintele ANRE a adăugat că pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată preţurile la gazele naturale vor creşte cu 5%.

"Pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, fac această subliniere pentru că noi avem consumatori şi în piaţa liberă şi în piaţa reglementată, în piaţa reglementată, care este constituită dintr-un raport de 15%, preţurile vor creşte cu aproximativ 5%", a arătat preşedintele ANRE.

Comentarii Facebook