Duminica 28 Aprilie

Valoarea cardurilor sociale se reduce la jumătate! De când vor primi românii doar 125 de lei


Persoanele singure și familiile cu venituri reduse vor beneficia și în următorii patru ani de sprijin de la stat pentru cumpărarea de alimente, sub forma unor tichete sociale pe suport electronic. Însă, sumele primite de beneficiarii voucherelor sociale de sănătate vor fi reduse la jumătate.

Potrivit OUG 115/2023, apărută recent și care conține mai multe măsuri fiscal-bugetare, valoarea ajutorului rămâne la 250 de lei în 2024, însă se reduce la jumătate în următorii trei ani.  

Una dintre măsurile conținute de ordonanța amintită vizează ajutorul pentru mâncare primit de persoanele cu venituri mici. Astfel, după cum scrie în document, în perioada 2024-2027 vor exista două măsuri de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate: 

  • tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde; 
  • pachete cu produse alimentare. 

În ceea ce privește tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde, în 2024 își vor păstra valoarea din acest an, respectiv 250 de lei, urmând ca pentru perioada 2025-2027 să aibă o valoare nominală de 125 de lei, scrie avocatnet.ro. 

În acest an, tichetele sociale pentru mâncare au o valoare nominală de câte 250 de lei și se acordă o dată la două luni pensionarilor și altor persoane cu venituri mici.

Comentarii Facebook