UTI a pus sechestru pe 8.000 de mp din parcarea de avioane de la Aeroportul Cluj

 

Consilierul județean Cluj, Mihai Seplecan, îl acuză pe secretarul Consiliului Județean Cluj, Simona Gaci, de neglijență, după ce firma UTI a reușit să pună sechestru pe o parte din parcarea de avioane de la Cluj. 

 

Este vorba despre suprafața de 8.344,83 mp, care a ajuns în proprietatea firmei SC AVIATRANS SRL, care are și drept de ipotecă în favoarea lui Liviu Oros. Suprafașa include ”platforma de parcare nr. 2 și calea de rulare avioane Bravo”, susține Seplecan. 

 

Din păcate, ceea ce am atras atenția s-a întâmplat. După ce interesele obscure ale vicepreședintelui PSD al CJ Cluj Ioan Oleleu au dus la intrarea Aeroportului în incidență de plată, este rândul ca neglijența în serviciu a Secretarului General al CJ Cluj, Simona Gaci, să creeze de asemenea prejudicii patrimoniale. Prin Sentința Civilă nr.10976 din 16.10.2014 a Judecătoriei Sectorului 2 București, SC UTI SA a reușit să pună sechestru asigurator pe bunurile SC AVIATRANS SRL. Ori printre bunurile mobile și imobile ale cestui SRL se află și suprafața de 8344,83 mp, înscrisă în mod nelegal, în lipsa unui titlu valabil de proprietate, în favoarea AVIATRANS SRL. Adică exact calea de rulare avioane Bravo și platforma de parcare avioane nr. 2.

 

Este inexplicabilă lipsa de interes a factorilor de decizie a CJ Cluj cu atât mai mult cât, prin Sentința Civilă nr. 243 din 17.03.2010, dată în Dosarul nr. 7498/117/2005, Tribunalul Cluj a dispus rectificarea CF nr. 2892 (actuala CF nr. 265841) în sensul radierii dreptului de proprietate a SC AVIATRANS SRL asupra căii de rulare avioane și a platformei avioane și înscrierea dreptului de proprietate a Județului Cluj, în administrarea Consiliului Județean Cluj. Ceea ce nu s-a realizat din anul 2010 și până în prezent, așa după cum rezultă din extrasul CF eliberat de ANCPI – Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj-Napoca la data de 5 august 2014”, mai precizează Mihai Seplecan.

 

Acesta cere anchetarea acestei situații și ”aflarea intereselor care o mână pe Simona Gaci în a își neglija obligațiile de serviciu”.

 

Radierea dreptului de proprietate a SC Aviatrans SRL trebuia să fie făcută din 2010, mai ales că Aeroportul este un obiectiv strategic.

Comentarii Facebook