Un milion de lei ne costa platile compensatorii pentru 600 de angajati de la CFR Marfa, disponibilizati la Cluj


Agentia Judetean de Ocupare a Fortei de Munca Cluj (AJOFM) a primit astazi un milion de lei pentru plata salariilor compensatorii in cazul disponibilizarilor facute la societatile din cadrul Regionali CFR Cluj.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat ca banii ajung pentru plata salariilor compensatorii catre 600 persoane, dar ca doar 400 vor beneficia de acesti bani.

"Asteptam listele de la primii care au initiat procedura, este vorba de SNCFR Marfa. S-au verificat o serie de carnete de munca si listele curpindeau unele persoane care aveau dreptul la pensie si am cerut a fi refacute pentru ca persoanele cu drept de pensionare nu au drept la plati compensatorii. Am solicitat si banii necesari si suntem pregatiti sa le platim. Chiar astazi s-au virat sumele aferente platilor compensatorii pentru acest persoane. Imediat ce documentele vor fi corecte si complete vom da drumul la acest sume", a afirmat Daniel Don.

In cadrul Regionalei CFR Cluj vor fi disponibilizati 1.200 de angajati, dintre care 800 lucreaza la CFR Marfa. Acestia isi vor primi platile compensatorii in functie de rapiditatea cu care sunt intocmite documentatiile prevazute de lege si in conditiile in care au dreptul la ele.

Guvernul a stabilit printr-o hotarare valoarea acestor plati care sa ii ajute pe cei care raman fara un loc de munca. Astfel, angajatii de la CFR care au o vechime in munca de pana la 15 ani vor primi intre 12 si 13 salarii compensatorii, cei cu o vechime intre 15 si 25 de ani vor primi 14 salarii, iar angajatii care au lucrat la CFR mai mult de 25 de ani vor primi 15 salarii compensatorii.

In plus, in functie si de vechime, angajatii vor primi si un venit de completare, insa, ajutorul de somaj plus venitul in completare nu trebuie să depaseasca salariul mediu pe economie, de 1.300 de lei.

Comentarii Facebook