Un membru CNA din Cluj propune susținerea cu bani a televiziunilor. Cine plătește NOUA TAXĂ

 

Clujeanul Valentin Jucan, membru CNA, propune înființarea unui "fond audiovizual” destinat televiziunilor, pentru ”revenirea la normalitate, decenta, respect pentru public".

 

Jucan a trimis so scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis si premierului Victor Ponta, prin care propune înființarea fondului audiovizual. Banii ar trebui sa provina din "colectarea, anuala, a unei contributii de 5% din veniturile realizate de distribuitorii care retransmit servicii de programe (companii de cablu - n.red.) de televiziune prin retele de comunicatii electronice, precum si din taxele percepute de Consiliu pentru eliberarea licentelor audiovizuale, prelungirea valabilitatii licentelor audiovizuale si eliberarea avizelor de retransmisie”, sustine Jucan.

 

Ponta a declarat că agreează ideea, dar cu criterii ”clare si transparente legate de procentul de emisiuni de stiri, culturale, educative incluse in grila unei televiziuni (evident fara nicio cenzura asupra modului de prezentare a acestora). Sprijinul sa nu se faca printr-o noua taxa platita de telespectatori - oamenii deja platesc abonamentul la societatea de cablu sau satelit (si fortat si inutil o taxa pt TVR!)”, scrie pe Facebook Victor Ponta.

Comentarii Facebook