Uioreanu și Oleleu știau că parcarea de avioane de la Aeroport este făcută la NEGRU - STENOGRAME

 

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, se temea că neregulile de la platforma de parcare a avionaelor vor fi făcute publice, precizează procurorii DNA Cluj în rechizitoriu. 

 

De asemenea, este de remarcat faptul că deși regia aeroportului nu dispunea de resursele financiare necesare, suspectul Ciceo David și-a asumat finanțarea lucrărilor de peste 4 milioane de euro, în pofida faptului că anterior, în cursul aului 2013, CJ Cluj, avizare favorabil în cadrul Comisiei tehnico economice finanțarea proiectului Ampron 4 din bugetul județului și nu al regiei. Renunțarea la această finanțare pune în evidență interesul suspectului Ciceo David Ioan de a ascunde modalitatea de alocare a lucrărilor precum și modul de stabilire a valorii contractului ce a crescut considerabil de la 5 milioane de lei (evaluată prin studiul de fezabilitate Iptana SA) la peste 16 milioane de lei efectiv contractați.

 

În scopul de a stopa orice încercare de devoalare a situației constatate de arhitectul Salanță, inculpatul Bene Ioan și suspectul David Ciceo au stabilit să intervină la mai mulți oficiali din CJ Cluj pentru a avea certitudinea că nu vor fi demascate activitățile lor. 

 

David Ciceo: Trebuie luați și duși acolo pe șantier și...

 

Ioan Bene: Păi i-am dus pe șantier, mai mult de atât nu am știut ce să fac.

 

David Ciceo: Dar Oleleu o cunoscut treaba asta.

 

Ioan Bene: Cum să... bine, o știut toată lumea. Eu știu că trebuia să vină și celălalt vice, nu comentăm. Da.

 

David Ciceo: Eu zic că se încurcă. Deci dacă... că acuma el vrea să folosească public contra mea, Oleleu, treaba asta. 

 

Ioan Bene: Da?

 

David Ciceo: Nu puteți vorbi cu el să se oprească?

 

Ioan Bene: O să mă opresc dimineață eventual până la ei, că mă duc la aeroport mâine, la 9.30. Am o discuție atunci.

 

Ciceo David: Bun. Era urgentă platformă, dar ați avut acordul lui Oleleu și a lui Uioreanu să lucrati.

 

Ioan Bene: Evident, evident. Da, bun, ne auzim, eu oricum o să mă opresc dimineață pe la ei atunci, să am o discuție cu ei”, se arată în rechizitoriul DNA Cluj prin care au fost trimiși în judecată Horea Uioreanu, Ioan Bene, Vasiel Pogăcean, Ioan Petran și directorul UTI. 

 

Ciceo i s-a mai plâns și lui Tudor Dan Şerban, directorul Societăţii comerciale de construcţii Napoca și fiul fostului președinte al CJ Cluj, Șerban Grațian, despre încăpățânarea arhitectului șef al județului, Claudiu Salanță.

 

David Ciceo: PSD, nu-i de PSD adus arhitectul ăsta?

 

Tudor Dan Șerban: Eu de unde să știu că și ăla mă era ceva, așa de tare m-a enervat de am zis, domnule da acuma suntem mai catolici ca Papa. Are vreo hibă proiectul, nu. Poate nu vi-s destule că sut atâtea studii geo în stânga-dreapta, mai trebe încă unul aicea, zic chiar asta mi se pare ultimul motiv pentru care să respingi. Da ce te f... pe tine grija că zic, toată lumea știa că-i făcută. Domnu președinte știa că îi făcută...

 

David Ciceo: Da și Oleleu știa. Da, voi cu Oleleu ați vorbit despre treaba asta?

 

Tudor Dan Șerban: Da, o să-l sun pe Nelu dimineață să-l sune pe, pe ăsta să-l cheme un pic pe Oleleu la el. 

 

David Ciceo: Deci dacă folosește public chestia asta împotriva mea se încurcă. Și el, și Horia Uioreanu”, se mai arată în documentul citat.

Comentarii Facebook