Miercuri 24 Aprilie

UE va investiga scandalul standardelor duble la alimente: ”Este inacceptabil”

 

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a spus că este ”inacceptabile” ca unele produse să aibă o calitate inferioară în statele est-europene, inclusiv ale România.

 

Ştim că în Slovacia şi în alte ţări aceasta este o problemă majoră. Consumatorii slovaci au dreptul la aceeaşi calitate a produselor. Nu îmi place ideea că ar exista un fel de cetăţeni de categoria a doua în Europa; lucrăm pentru remedierea acestor lucruri; este o problemă europeană, nu doar slovacă. Toţi cetăţenii au drepturi egale întrucât au demnitate egală”, a declarat Jean-Claude Juncker, citat de EUObserver şi Euronews.

 

Vom continua acţiunile cu intenţia comună de a pune capăt modalităţilor discriminatorii de a comercializa produse alimentare (...). Actuala situaţie este total inacceptabilă”, a spus Juncker, potrivit AFP.

 

Robert Fico a afirmat că ”cel mai important rezultat” al întrevederii cu Jean-Claude Juncker este că Executivul UE admite că există ”o problemă gravă”, că acuzaţiile ”nu sunt ridicole”, conform Mediafax.

 

Ţările Grupului Vişegrad - Slovacia, Polonia, Cehia şi Ungaria - au acuzat practicile unor companii de a comercializa în Europa Centrală şi de Est produse alimentare de calităţi inferioare.

 

În România, o analiză a arătat că au fost identificate 9 din 29 de produse alimentare care aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE, au anunţat reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Comentarii Facebook