Miercuri 24 Aprilie

Trucul de negociere a salariului care te ajută să obții mult mai ușor jobul dorit. Experții confirmă: „Funcţionează de fiecare dată”


Cei care își doresc un anumit job pot folosi un truc de negociere care le va ușura obținerea postului dorit. Potrivit experților în comunicare, acest truc este cel mai eficient atunci când anunțurile de angajare includ informații despre nivelul salarizării. 

Cu aceste informații la îndemână, poți prelua controlul în timpul interviului de angajare printr-o simplă întrebare. Este un pas crucial pentru a conduce discuția în direcția favorabilă ție și a obține o ofertă salarială mai avantajoasă.

Trucul a fost dezvăluit de Chanelle Howell, un recrutor din New York, în vârstă de 31 de ani, care a intervievat sute de persoane în timp ce lucra pentru Goldman Sachs și Bridgewater Associates, relatează CNBC, citat de Antena 3 CNN

De exemplu, potrivit acesteia, dacă te prezinți la un interviu pentru un post cu un salariu între 100.000 și 150.000 de dolari, adresează următoarea întrebare: „Îmi puteți spune ce aptitudini și ce nivel experiență fac diferența între un candidat cu un salariu de 100.000 de dolari și unul de 150.000 de dolari?".

Potrivit expertului, această întrebare îl va face pe angajator să dezvăluie care este strategia de remunerare pentru funcția respectivă.

Secretul este să scoţi în evidenţă aceste calități pe tot parcursul interviului, afirmă Chanelle Howell, pentru a oferi un motiv companiei să te aleagă pe tine.

„Ulterior, în procesul de negociere poți folosi cuvintele lor pentru a explica de ce meriți mai mulți bani", spune Howell.

De asemenea, când interviul se apropie de final şi ai deja o ofertă pentru postul dorit, profită de ocazie să subliniezi modul în care vei onora așteptările companiei, după care poţi lansa o nouă ofertă cu suma pe care ți-o dorești. 

„Este vital să-l determini pe potențialul tău angajator să precizeze exact de ce o persoană merită acea sumă de bani și apoi să-ți creezi povestea în jurul acesteia", spune Howell. 

În cazul în care nu aveți informații despre nivelul de salarizare, puteţi folosi următoarea întrebare: „Având în vedere noile legi privind transparența salarială, o mulțime de companii prezintă candidaților intervalul de salarizare. Îmi puteți comunica intervalul pentru această poziție?", recomandă expertul.

Iar dacă răspunsul angajatorului este că, de fapt, intervalul de salarizare este foarte vast, poţi cere informații despre ce anume plasează un candidat în fruntea intervalului de salarizare. 

Comentarii Facebook