Traian Băsescu îi cere lui Ponta să renunțe la acciza pe carburanți: Pune o presiune inutilă asupra românilor



Președintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi cere să renunțe la introducerea accizei pe carburanți, care va intra în vigoare de la 1 aprilie.

Șeful statului îi solicită lui Ponta să nu introducă această acciză, care va duce la o scumpire de 7 eurocenți pe litrul de carburant, motivând că această măsură va pune o ”presiune mult prea mare și inutilă asupra mediului economic”.

"Revin cu solicitarea de a renunța la introducerea, începând cu 1 aprilie 2014, a creșterii anunțate a accizei la carburant întrucât prin această măsură s-ar pune o presiune mult prea mare și inutilă asupra mediului economic, dar și asupra consumatorului individual. Efectele acestei creșteri, cu 42 de bani a litrului de benzină și motorină, se vor concretiza într-o creștere a prețurilor care va genera inflație, precum și o scădere a consumului, atât la nivelul cetățeanului, cât și al societăților comerciale. În cazul transportatorilor, creșterea accizei cu 7 eurocenți pe litru va conduce la pierderea competitivității la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri. În plan intern, această majorare va forța societățile de transport să transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generând, astfel, o creștere a prețurilor", spune Băsescu în scrisoare.

Comentarii Facebook