Tot mai puține anunțuri de angajare cu salariul ascuns, în România! De când vor fi obligați toți angajatorii să menționeze lefurile în anunțuri


Din ce in ce în ce mai multe companii aleg să posteze anunțuri pe de angajare în care menționează și suma pe care sunt dispuși să o plătească viitorilor angajați.

Dacă până acum multe firme alegeau să folosească sintagma ,,salariu atractiv” și să comunice leafa doar după interviul de angajare, acest lucru va deveni în curând istorie, ca urmare a unei directive inițiate de Uniunea Europeană.

Termenul limită pentru până la care angajatorii vor fi obligați să publice salariile pentru toate pozițiile pe care le scot în piață pentru angajare este mijlocul anului 2026. Tot de atunci angajatorii vor fi obligați să le ofere angajaților, la cerere, informații despre veniturile colegilor. 

Unii angajatori fac lucrurile din timp. Astfel, de la începutul anului și până acum, dintr-un total de peste 110.000 de joburi noi, postate pe eJobs.ro, 37.000 de joburi aveau și salariul menționat în anunțul de angajare. 83% dintre acestea au fost postate de angajatorii din România, 13,2% de cei din afara țării, iar 3,9% aparțin joburilor remote.

,,Dincolo de faptul că va trebui să se alinieze la o măsură obligatorie, companiile înțeleg că o astfel de măsură va avea o serie de efecte pozitive, de la reducerea timpului necesar închiderii unei poziții – pentru că, știind salariul, candidații vor aplica mult mai țintit – până la crearea unui avantaj competitiv pentru cei care oferă salarii peste media pieței.

Datele noastre arată că anunțurile cu salariul afișat generează cu 40% mai multe aplicări decât celelalte, asta pentru că reușesc să câștige încrederea candidaților, care își doresc să lucreze pentru o companie pe care o asociază cu ideea de transparență.”, a explicat Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul celei mai mari platforme de recrutare online din România.


Comentarii Facebook