Topul țărilor în care se trăiește cel mai bine


Potrivit Business Insider, Ogranizația pentru cooperarea economică și dezvoltare a alcăutit un indice pentru a măsura calitatea vieții din statele membre, Australia reușind să ocupe pentru al doilea an consecutiv primul loc.

OECD a analizat 34 de ţări în 11 departamente, inclusiv venitul pe gospodărie, comunitate, educaţie, mediu, implicarea civică, satisfacţia vieţii, siguranţă şi echilibrul viaţă-carieră.

Topul Better Life Index, alături de unele caracterstici care ies în evidenţă din cadrul ţărilor :

15. Irlanda – Irlandezii au un simţ al comunităţii foarte ridicat. 96% dintre respondeţi susţin că au pe cineva pe care pot conta în caz de nevoie.

14. Luxemburg – Luxemburg a avut un scor bun atât la sănătate, cât şi la nivelul de trai. Speranţa de viaţă este de 81 de ani.

13.Austria – Austriecii au un sistem educaţional foarte bun şi un simţ al comunităţii ridicat.

12.Finlanda – Studenţii finlandezi au rezultate excepţionale la evaluările internaţionale, iar populaţia ţării are are un nivel ridicat de satisfacţie a vieţii.

11.Noua Zeelandă – Noua Zeelandă are printre cele mai dezvoltate reţele de energie regenerabilă, peste 36% din necesarul de energie provenind din surse alternative.

10.Marea Britanie – 85% dintre britanici susţin că într-o zi obişnuită au mai multe experienţe pozitive decât negative.

9.Islanda – 98% dintre islandezi susţin că au pe cineva pe care se pot baza în caz de nevoie, cetăţenii având un simţ civic dezvoltat.

Citește mai departe pe Ziarul Financiar

Comentarii Facebook