Tipologii comune de pariori în România: Află din ce categorie faci parte


Oamenii sunt diferiți. Prin urmare, fiecare are felul său de a reacționa atunci când joacă la pariuri sportive. S-au făcut studii prin care psihologii au urmărit să stabilească principalele tipologii de pariori din România. Au fost identificate mai multe profiluri comune. Cu siguranță că te recunoști în unul dintre ele, după ce le citești particularitățile.

Există următoarele tipuri de jucători la pariuri:

Cei care cred tot timpul în conspirații

Sunt acei pariori care pun orice rezultat mai neobișnuit pe seama unui blat. Ei se „deconspiră” mai ales în cazul în rezultatelor de tipul 1 pauză/2 final (sau 2/1), considerând că echipele s-au înțeles pentru a rezulta o desfășurare de scor cu cotă mare. Nu trebuie neapărat ca rezultatul să fie întors după pauză. Atunci când observă o cotă care scade accelerat, respectivii pariori mizează imediat pe acea selecție, considerând că cei care au pariat masiv au informații despre un aranjament.

Cei care sunt extrem de naivi

Dacă ai primi mesaj pe Facebook de la cineva care ți-ar spune că are un pont sigur sută la sută despre U Cluj vs FC Botoșani, pe cotă 45.00, ai cumpăra respectiva informație? Sperăm că nu. Sunt, însă, naivi care ar face-o. Pe această masă de oameni care gândesc puțin se bazează o întreagă industrie a înșelătoriei pe internet. Cei care privesc pariurile sportive doar ca la o modalitate de îmbogățire imediată ajung să fie păcăliți, dar nu se învață minte.

StirideCluj (3).jpg

Cei care dau mereu vina pe ghinion

Ghinionul este un factor real atunci când vorbim de pariuri, dar el nu poate să țină la nesfârșit. Roata se mai întoarce, iar biletele pierdute incredibil sunt compensate de cele câștigate datorită unui gol marcat la ultima fază a meciului. Pe termen lung, primează priceperea, dacă sunt jucate exclusiv pariuri cu o singură selecția. Asta nu vor să înțeleagă veșnicii pierzători care spun mereu că au neșansă. Automat, nerecunoscând greșelile pe care le fac, ei nu le corectează.

Cei care joacă bilete kilometrice

Putem spune că este o tipologie foarte des întâlnită mai ales în rândul pariorilor offline, care nu au timp să stea non-stop în agenție și, când se duc, pun toate meciurile zilei pe un singur bilet. În plus, ei speră să ia zeci de mii de lei cu o miză infimă. Când ies din casa de pariuri, parcă au în mână bonul de la supermarket, după ce au cumpărat zeci de produse. Acești pariori sunt pe locul secund în topul naivității, după cei care cumpără ponturi de pe internet.
StirideCluj (3).jpg

Cei care nu suportă să piardă

Pariurile ar trebui să fie o activitate relaxantă, indiferent de rezultatul biletului. Marea masă a jucătorilor din România își propune să le trateze așa, dar nu reușește, pentru că nu suportă să piardă. După unul sau mai multe bilete necâștigătoare, ei uită de orice plan de Money Management și încep să joace mize tot mai mari pe bilete tot mai riscante, ca să recupereze repede pierderile. Acest stil de joc compulsiv nu are cum să ducă la ceva bun. Dacă au noroc și le reușește o dată, în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat ei pierd toți banii din cont. Știi cum se spune, ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Cei care înțeleg exact ce înseamnă pariurile

Am lăsat la urmă idealul de parior. El se caracterizează prin responsabilitate în tot ce face, de la alocarea unui buget fix pentru acest hobby la stabilirea mizei potrivite pentru fiecare bilet, după analizarea meciurilor. Pentru cei din această categorie, pariurile reprezintă mereu ocazia de a experimenta trăiri pozitive, indiferent de rezultatul biletului. Ei nu pun la suflet eșecurile și nu se lăcomesc atunci când au succes. Sunt disciplinați și își fixează obiective pe termen lung. Pariorii responsabili își pot propune, la un moment dat, să treacă la următorul nivel, cel al profesioniștilor.

Comentarii Facebook