Duminica 28 Aprilie

Benzina se scumpeşte, motorina stagnează. Preţul carburanţilor în România, 20 septembrie 2023


Benzina se scumpeşte uşor, iar motorina standard stagnează de aproape o săptămână. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă miercuri 7,22 lei, în creştere faţă de ultima valoarea înregistrată cu aproape o săptămână în urmă, pe data de 14 septembrie. Atunci un litru de benzină costa 7,20 lei. 

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 7,23 lei și 7,44 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,71 lei la 8,09 lei. Cea mai ieftină motorină standard costă 7,46 lei şi stagnează la acest preţ din data de 14 septembrie.

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,49 lei și 7,67 lei. Motorina premium costă 7,89 lei litrul cea mai ieftină, preţul ajungând până la 8,18 lei. Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Comentarii Facebook