Terminalul Plecări de la Aeroportul Cluj va fi modernizat și extins pentru ”creșterea satisfacției pasagerilor”


Aeroportul Internațional Cluj va moderniza terminalul plecări pentru a crește confortul din zona de așteptare. Pasagerii au reclamat lipsa de confort, aglomeraţia și cozile.

Conducerea Aeroportului Internațional Cluj a lansat o licitație în sistemul de achiziții publice pentru modernizarea zonei de așteptare de la Terminal Plecări – Parter. Obiectul contractului este achiziția unor produse (mobilier și accesorii). Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 1.360.000 lei, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 7 decembrie.

Acum, pe băncile din terminalul plecări încap 150 de oameni.

Beneficiile anticipate de către aeroport prin achiziția de bănci modulare sunt următoarele: creșterea numărului de locuri de așteptare pe scaune cu aproximativ 50%, definirea fluxurilor de îmbarcare pentru fiecare poartă astfel încât să nu afecteze fluxul general de circulație a pasagerilor, crearea unui mediu interior funcțional și plăcut care să atragă pasagerii, creșterea satisfacției pasagerilor, Aeroportul Cluj să devină o locație preferată de către pasageri”, se arată în caietul de sarcini.

Aeroportul Cluj vrea și să extindă Terminalul Plecări

Aeroportul Internațional Cluj a lansat și o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de ”Extindere Terminal Pasageri Plecări pe Latura de Nord”. Valoarea proiectului este de 225.647.873 lei fără TVA (46 milioane de euro), cu finanțare din fonduri europene.

Aeroportul Internațional Cluj mizează în 2023 pe 3 milioane de pasageri și se pregătește să investească 200 de milioane de euro pentru lucrări de infrastructură, printre care și un terminal nou.

Anul acesta, vom finaliza o cale de rulare total nouă, vechea pistă, care era în funcțiune, prezenta foarte mari probleme. Am dat ordinul de începere pentru 4 locuri parcare aeronave și este în curs de evaluare un proiect pentru extindere terminal de pasageri, extindem cu aproximativ 7.000 de metri pătrați. O să extindem și platforma de parcare. O provocare va fi dacă intrăm în Schengen, sperăm să intrăm în Schengen. Din estimările noastre traficul non Schengen pe aeroporturile din România este de aproximativ 30%, în cazul în care intrăm trebuie să reconfigurăm terminale în ce privește zonele de plecări, zonele de sosiri (…) Avem un plan coerent de dezvoltare. Considerăm că Aeroportul Cluj va avea aproximativ 7 milioane de pasageri în 2040, cea mai mare provocare e extinderea pistei, lucrăm la reactualizarea studiilor, nu putem începe lucrarea pentru că nu e finalizată devierea râului Someș, dar se lucrează la devierea Someșului, sperăm ca în 2-3 ani să fie gata. Pista actuală are 2.190 de metri și vom extinde pista la aproximativ 3.400 de metri. Vom investi aproximativ 200 de milioane de euro, dorim un terminal total nou, noi locuri de parcare, am discutat și cu companiile aeriene, dorim să atragem companii noi, să mărim conectivitatea”, a precizat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj, într-un interviu acordat la începutul lunii.

Comentarii Facebook