Teren EXPROPRIAT la Autostrada Transilvania, în Gilău și Gârbău, cu 0,05 BANI pe metru pătrat - VEZI LISTELE CU EXPROPRIAȚI

 

Guvernul a alocat suma de 658.000 lei pentru exproprieri pe raza comunelor Gilău și Gârbău, dar oamenii susțin că sumele oferite sunt ”jenante”.

 

Spre exemplu, în comuna Gârbău, suma oferită pentru expropriere este de 0,17 bani pe metru pătrat de teren arabil extravilan și de 0,05 bani pe metru pătrat de teren din categoria fânațe extravilan. ”Eu am o suprafață de 10.000 de metri pătrați, în mai multe parcele, și primesc 0,17 bani pe metru pătrat, adică 1.700 de lei. Această sumă este jenantă. Este o bătaie de joc. Nu se poate să primim pe câțiva metri pătrați cât costă o doză de suc”, ne-a declarat unul dintre proprietarii de terenuri, care a dorit să își păstreze anonimatul.

 

Acesta a discutat și cu alți proprietari de pământ din Gârbău și cu primarul din localitate, pentru a face o acțiune comună de contestare a sumelor oferite drept despăgubire. ”Lumea nu știa de decizia Guvernului privind exproprierile. Le-am spus eu ce sume de oferă și le-am dat să citească decizia din Monitorul Oficial. Toată lumea a rămas interzisă. Sunt terenuri pe marginea drumului european pe care guvernul ne oferă suma de 0,17 bani”, a mai precizat bărbatul. 

 

Un alt țăran din Gârbău, care deține suprafața de 1929 mp de fânațe va primit suma de 110 lei, adică 0,05 bani pe mp.

 

De asemenea, Composesoratul ”Stejarul” Viștea va primit suma de 9.317 lei pentru 47.658 de mp de pădure. Suma care va fi plătită este de 0,20 bani pe mp.

 

Sumele oferite pentru exproprierile din comuna Gilău sunt de 0,46 bani pe metru pătrat de teren arabil extravilan și de 0,13 bani pe metru pătrat de teren din categoria fânațe extravilan. 

 

Guvernul a aprobat în 25 aprilie, în cadrul unei ședințe, demararea procedurii de expropriere pentru continuarea construirii unui sector din Autostrada Transilvania.

 

Exproprierile vor fi făcute pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău din județul Cluj, iar suma alocată este de 658.000 de lei, pentru 618 terenuri, în suprafață de 878.039 metri pătrați.

 

Pentru despăgubiri este vizată Secțiunea 3A, care are o lungime de 8,7 kilometri. 

 

Guvernul vrea să grăbească lucrurile pentru ca acest tronson să fie terminat în aprilie 2016.

 

VEZI AICI LISTELE CU CEI EXPROPRIAȚI. (click si apoi reincarcați pagina pentru a vedea listele)

Comentarii Facebook