Terapia interesata de halele Nokia! Vezi ce companie chinezeasca vrea sa mai investeasca VIDEO

 

Patru companii se lupta acum pentru halele de milioane de euro de la fabrica Nokia de la Jucu. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca s-au interesat de hale Terapia, chinezii de la ZTE si alte doua firme.

 

"Exista interes din partea Terapia, exista interes din partea unei comapanii chineze de a prelua asta si mai negociem cu inca doi investitori care nu au decis daca doresc teren suplimentar sau se implica in a prelua din aceste hale. Mai este important ca Nokia este cea care decide la cine da halele, pentru ca asa este contractul. Deci, in contractul pe care il are CJ Cluj cu cei de la Nokia se prevede explicit ca acordarea sau subcontractarea sau preluarea acestor hale se face de catre o firma pe care ei (n.red. Nokia) o doresc. Consiliul Judetean neavand ce sa faca, sigur cu pastrarea domeniului de activitate, din aceeasi gama de electronice, insa decidentii sunt cei de la Nokia si nu noi.

Nokia ne-a comunicat prin Tetarom ca exista o societate de consultanta care se ocupa in numele Nokia de discutiile pe care alte companii doresc sa le aiba pe tema halelor", a declarat Alin Tise.

Alin Tise nu a putut explica in ce mod ar putea prelua Terapia halele, daca trebuie pastrat profilul: "Asta este prevederea. Asta incercam in discutiile cu Nokia pentru a avea si noi un rol in a decide cine vine acolo, pentru ca asa cum este contractul in momentul de fata numai Nokia decide. Daca cei de la Nokia accepta si CJ Cluj accepta se poate. Trebuie sa accepte ambele parti".

 

Nokia a anuntat in luna septembrie ca isi inchide fabrica de la Jucu, dar ii pastreaza pe cei 2.200 de angajati pana in luna martie inclusiv.

 

Vezi si...

ZTE in locul Nokia la Jucu! Dupa Bosch, gigantul din China se intereseaza de Cluj

Bosch vine la Cluj in locul Nokia! Vezi explicatiile lui Alin Tise, presedintele CJ Cluj VIDEO

Comentarii Facebook