Televizoarele Samsung ar păcăli testele privind consumul energetic

 

Unele dintre televizoarele Samsung vândute în Europa ar consuma mai multă energie electrică decât în timpul testelor oficiale, potrivit unor verificări efectuate într-un laborator idependent. 

 

Conform The Guardian, Comisia Europeană va investiga aceste acuzații și va înăspri reglementările în domeniul eficienţei energetice.

 

Samsung a negat cu tărie că o funcţie de reglare a luminozităţii ecranului are rolul să înşele testele de eficienţă energetică sau că ar fi "un dispozitiv de apărare".

 

Nu există nicio comparaţie între luminozitatea ecranelor şi dispozitivele de apărare utilizate de VW. Nu este o funcţie care se activează doar în timpul testelor. Din contră, este o funcţie care reduce consumul atunci când este detectată o mişcare a imaginii. Mai mult, conţinutul utilizat pentru testarea consumului de energie a fost stabilit de comisia internaţională pentru electrotehnică”, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung.

 

Consumul sporit a fost scoa la iveală în testele efectuate de un grup de cercetare numit Complian TV, finanţat de UE.

 

Potrivit ComplianTV, funcţia de luminozitate a televizoarelor Samsung, care reacţionează la mişcarea imaginii, reduce strălucirea şi consumul de energie în condiţii de testare stabilite de comisia internaţională pentru electrotehnică. Condiţiile implică succesiunea rapidă a unui conţinut constând în show-uri TV înregistrate, DVD-uri şi transmisiuni în direct, scrie The Guardian0, citat de Mediafax.

 

În condiţii reale de vizionare, nu sunt înregistrate însă reduceri ale consumului de energie, astfel încât facturile pentru aceasta şi emisiile de dioxid de carbon rezultate sunt mai mari.

 

Concluzia este că Samsung nu a avut intenții ilegale, dar că procedurile de testare din UE sunt prea lejere.

Comentarii Facebook