Taximetristii clujeni spun ca anul acesta a fost Craciunul "saracilor"

Taximetristii clujeni au trecut prin Craciunul "saracilor" si se pregatesc de Revelion cu strangeri de inima. Cei care au iesit la lucru in zilele de Craciun au avut surpriza sa vada ca mai mult au stat in stand, decat au circulat de la o adesa la alta.

"Am iesit in fiecare zi pentru ca vrem sa castigam un ban, dar fata de anul trecut inacasarile au scazut cu cel putin 40 %. Oamenii nu au mai iesit atat de mult la colidat, asa ca e si normal ca noi sa nu avem clienti", a declarat pentru stiridecluj.ro, Ilie Pop, un taximetrist clujean.

Soferii de taximetre cred ca totul se intimpla din cauza crizei economice. Oamenii nu s-au dus la colindat din casa in casa pentru ca "toti se gandesc cum o duc ei si cred ca asa o duc toti. Asa ca nimeni nu merge ca sa nu ii faca greutati celuilalt. Noi suntem undeva pe lantul asta si avem si noi de suferit", a mai spus Pop.

Astfel, daca anul trecut in Ajunul Craciunului, un taximetrist incasa in jur de 200 de lei, anul acesta "abia am incasat cu putin peste 100 de lei si urmeaza si Revelionul. O sa iesim in oras si atunci, poate ca va fi mai bine", a mai spus taximetristul clujean.

Toate firmele de taximetrie din Cluj-Napoca au avut incasari mai mici de Craciun. Reprezentantii firmelor au confirmat pentru stiridecluj.ro ca cererea de taximetre in cele 3 zile de Craciun a scazut fata de anul trecut cu aproximativ 40 - 45 %, dar cred ca de Revelion situatia se va imbunatati usor, fara insa ca nivelul incasarilor sa il egaleze macar pe cel de anul trecut.

Comentarii Facebook